Újévi üdvözlőlapok a büntetés-végrehajtási intézetből

2022. 12. 20., 13:47
Ötszáz darab újévi üdvözlőlapot adott át a Bács-Kiskun Megyei Büntetés Végrehajtási Intézet a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színháznak. A fogvatartottak által készített kártyákat a teátrum újévi előadásán osztják majd ki a közönségnek.
Fotó: Harkai György
A galéria 15 képet tartalmaz

Ötszáz darab kézzel készített üdvözlőlapot készítettek el a Bács- Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai egy jóvátételi, rehabilitációs programban. Az újévi kártyák elkészítésében férfiak, nők, fiatalkorúak, illetve az anya-gyermek részlegen lévő fogvatartott nők is örömmel vettek részt. Összesen 26-an készítettek üdvözlő lapot 11 alkotói alkalmon.

Foglalkozási rehabilitáció segíthet abban, hogy szabadulásukat követően jobb esélyekkel indulhassanak a munkaerőpiacon, valamint a bűnismétlés kockázata csökkenjen. Emellett fontosnak tartották, hogy a kultúra és a színház szeretetére is ráirányítsák a figyelmet. Az elkészült kártyákat ma délelőtt adta át Bovier Zsolt büntetés-végrehajtási százados a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház munkatársainak. A teátrum részéről Német-Nagy Johanna énekkari művész és Sárdi Barbara marketingvezető vette át a lapokat. Sárdi Barbara elmondta Cseke Péter igazgató boldogan fogadta az intézet megkeresését a BUÉK elnevezésű  jóvátételi programmal kapcsolatban. Reményeik szerint a jövőben ezzel a kezdeményezéssel hagyományt is tudnak teremteni. A kézműves üdvözlőlapokat a színház által szervezett szilveszteri gálaműsoron osztják majd szét a nézők között.