Újra traktorversenyt rendeznek Hetényegyházán

2023. 08. 17., 22:09
Augusztus 19-én, szombaton, ismét megrendezik a Hetényegyházi traktoros versenyt. A Kalmár tanyán megrendezett esemény egész napos családi buli felvonulással, versennyel, színes programokkal, finom falatokkal. A belépés pedig díjtalan!

Augusztus 19-én hatodik alkalommal dübörögnek végig Hetényegyháza főutcáján a kisebb, nagyobb és annál is nagyobb és erősebb traktorok, hogy a látványos felvonulás végeztével izgalmas erőpróbán vegyenek részt. A traktorosok és munkagépeik három versenyszámban mérkőznek meg: ügyességi verseny, gyorsulás és erőhúzás a program, melyek mindegyike rendkívüli izgalmakat ígér.

De a Kalmár tanyán megrendezett esemény sokkal több, mint száz körüli traktor versengése. Pedig az már önmagában is igazi látványosság, melyre az ország minden szegletéből érkeznek szurkolók! Míg az erőgépek és vezetőik a tanya mögötti homokban mérik össze erejüket a rendkívül izgalmas versenyszámokban, a hatalmas és árnyas udvaron színes programok várják a családok azon részét, akiket nem csapott meg a traktor füstje.

Az ízek kedvelőit kemencés ételek és termelői piac várja, a lovak rajongóit lovaskocsikázás és pónilovaglás, az ügyeskezűeket kézműves vásár és kézműveskedés, a táncoslábú mulatósokat pedig pajtabál, a nap végén.

És ez még nem minden! A belépés ingyenes, a tombolanyeremények pedig nagyon értékesek: a fődíj egy BlueWay, a második díj egy klíma, harmadik pedig a Hírös Agrária felajánlása.

És még mindig van valami: a legkisebbeknek gyermek traktorversenyt rendeznek, melyre az indulók saját kistraktorjaikkal (nyuszimotorjaikkal, lábbal hajtós motorjaikkal) nevezhetnek.  

Lehet ezt még fokozni? Igen! A szervezők az eredményhirdetés után meglepetés programmal készülnek? Hogy mi az? Hát az meglepetés! Aki kíváncsi rá, megtudja 2023. augusztus 19-én, szombaton, a hetényegyházi Kalmár tanyán.

Az eseményről dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő beszélt a KTV stúdiójában: