Újságírók találkozója Lakiteleken

2024. 04. 22., 14:16
Lakiteleken tartotta találkozóját a Magyar Újságírók Közössége. A hagyományos összejövetel egyszerre szakmai eszmecsere és kötetlen baráti találkozó. Az idei előadások témaköre az értékőrzés, értékteremtés volt.
A galéria 13 képet tartalmaz

A Hungaricum Ligetben, azaz egykori Lakiteleki Népfőiskolán gyűltek össze a Magyar Újságírók Közösségének tagjai, hogy az értékőrzés, értékteremtés témakörében hallgassanak gondolatébresztő előadásokat, és eszmét cseréljenek kötetlen baráti beszélgetések alkalmával. A találkozóra nemcsak az ország minden tájáról, de határon túlról is érkeztek újságírók. A Magyar Újságírók Közössége 1992 óta működik, és főként a lokális újságírás képviselőit fogja össze.

Az hétvége első napjának előadásainak első blokkját a helyi médiumok vezetői tartották. Kozák Polett, a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztője is előadott: bemutatta a Médiacentrum portfólióját, a különböző médiumok rövid történetét, valamint hogy a helyi televíziózás és újságírás hogyan tud értékteremtő módon, mindig megújulva működni, alternatívát kínálva az országos csatornák és egyéb online hírforrások mellett. A hétvége résztvevői megtekinthették a Kiskunfélegyháza 250 című kiállítást is, amit péntek délután nyitott meg Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány – Hungarikum Liget kuratóriumi elnöke.

fotó: Lengyel János/facebook