Archívum

Sipos Anna

2024.06.17

Versmondók Találkozója - Szeberényi Gyula Ábel és Juhász Janka előadása

Idén 28. alkalommal rendezte meg a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely és a Hírös Agóra Nonprofit Kft. a Versmondók Találkozóját. Ezen a héten minden nap meghallgathatják az arany díjas versmondókat. A mai napon Szeberényi Gyula Ábel és Juhász Janka előadását hallhatják.
2024.06.17

Cserényi Gyula űrhajós egykori iskolájában tartott előadást és a KTV vendége volt

Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak. Cserényi Gyula hétfő este a KTV Kiemelő magazinjának vendége volt.
2024.06.13

11. szezonját zárta a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia

Ünnepélyes keretek között zárta 11. szezonját a Mercedes Kosárlabda Akadémia szerdán délután. Az évzárón adták át a Minőség-díjat is. Idén Adamik Csillát, a női szakág vezetőjét tüntették ki az elismeréssel.
2024.06.12

Óriási sikerrel játszotta Pokorny Lia önálló estjét Kecskeméten

Álló ovációval hálálta meg a kecskeméti közönség kedden este, hogy Pokorny Lia megosztotta velük A majdnem tökéletes boldogság receptjét. A színésznő a Hírös Agóra nagytermében közel teltház előtt játszotta el önálló estjét, melynek ő maga a szerzője is, rendezője pedig Botos Éva.
2024.06.10

Három új szervezet is bekerült a kecskeméti közgyűlésbe

Három új szervezet is helyet kapott a közgyűlésben Kecskeméten. Az önkormányzati választáson kompenzációs listán a testületbe jutott a Civil Összefogás Városunkért, az MKKP és a Mi Hazánk képviselője.
2024.06.09

Választások - Egy 18 éves első szavazót kérdeztünk

A mindenkori első szavazók részvétele kulcsfontosságú a választásokon a demokrácia fenntartása és fejlődése szempontjából. Hozzájárul a társadalmi kohézióhoz és erősíti az állampolgári felelősségtudatot. A KTV stábja a 06. számú egyéni választókerület egyik első szavazóját kérdezte az önkormányzati és európai parlamenti választások kapcsán.
2024.06.07

Zöld piknik: játékosan tanulhattak a gyerekek a környezetvédelmi világnap alkalmából

Zöld pikniket rendeztek a mai napon a Hírös Agóra előtti Deák téren. Az eseményen a gyerekek játékos formában tanulhattak a környezetvédelemről, valamint átadták a környezetvédelmi alkotópályázat díjait is.
2024.06.07

Zenés sétát tartottak Vacsiközben

Hagyományteremtő céllal szervezték meg a zenélő séták utcája programot Vacsiközben. A résztvevők a környék utcái névadó zeneszerzőinek leghíresebb műveiből hallgattak részleteket.
2024.06.04

Elkészült a stabilizált út a Hosszúnyelű utcában

Elkészült a stabilizált út a katonatelepi Hosszúnyelű utcában. Az utca 880 méteren kapott egy stabil útalapot és mart aszfalt burkolatot, ezzel tartósabbá vált a jelentős forgalmú utca.
2024.06.03

Ünnepélyes keretek között adták át a Hírös Agóra zöld falát

Ma délután ünnepélyes keretek között átadták a Hírös Agóra zöld falát, amely ötvenhét kacsos vadszőlő cserjéből áll és acélhuzalokon fog felkúszni a magasba, hogy három, négy év alatt zöldbe borítsa a háromszáznégyzetméter falfelületet.
2024.06.03

Újabb társasház belső kertje borult virágba

Nagyon sikeres a társasházi növényültetési program, legutóbb egy Árpád körúti belső udvar zöldült ki önkormányzati és civilszervezeti támogatásoknak köszönhetően.
2024.06.02

Családi Nap a Kiskertvárosban

20 bográcsban rotyogott a kakas Kiskertvárosban. Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a családi nap Kiskertvárosban, ahol a helyi lakosok kakaspörköltfőző versenyen mérték össze gasztronómiai tudásukat.
2024.06.02

Ilyen volt a Falunap Matkón

Kiváló hangulatú falunapot tartottak a matkói sportpályán. Az összejövetelnek közel 20 éves hagyománya van, a nagyszámú érdeklődő ellenére, családias, baráti hangulatú rendezvénye ez a különösen összetartó helyi közösségnek.
2024.06.01

Édes és sós finomságok a süteménysütő versenyen

Idén 13. alkalommal rendezte meg a Kecskeméti Süteménysütő Versenyt a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. A program ezúttal a Nyitott Városháza rendezvénysorozat része volt.
2024.05.31

Buborékshow és palacsintaparti a Melinda parkban

Gyermeknapi összejövetelt tartottak pénteken délután a Melinda-parkban. A Kecskemét-Alsószéktóért Egyesület szervezte a programot, amelyen a borongós, szeles idő ellenére is sokan részt vettek.
2024.05.31

Zoób Kati tárlatvezetése a Nyitott Városháza programsorozatban

Zoób Kati maga mutatta be ruhakreációit csütörtökön a Nyitott Városháza programsorozat keretében. Repertoár – Az ellentétek harmóniája című kiállításának utolsó napján a divattervező személyes hangvételű tárlatvezetést tartott a közel harminc éves Katti Zoob divatház különböző kollekcióiról.
2024.05.31

KlímaSztár díjat nyert Kecskemét

Klímasztár díjat nyert a Zöld Küldetés és az önkormányzat közös, esőkert projektje. Az Éghajlatvédelmi Szövetség öt olyan településnek ítélte a díjat, amelyek sokat tesznek a klímavédelemért.
2024.05.30

Polgárőrök találkoztak a Városházán

Csütörtökön délelőtt a kecskeméti Városházán gyűltek össze a helyi polgárőr egyesületek tagjai. Az eseményen résztvevőknek lehetőségük nyílt bejárni a nemrégiben felújított épületet, valamint meglátogatták a Városházán kialakított látogatóközpontot is.
2024.05.09

Török-magyar üzleti találkozó Kecskeméten

Török üzleti delegáció járt csütörtökön Kecskeméten a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A rendezvényen 20-20 cég képviseltette magát a két országból annak reményében, hogy a szakmai találkozó keretében gyümölcsöző üzleti kapcsolatokat kössenek.
2024.05.08

Május 24-ig lehet jelentkezni az Óvodapedagógiai Nyári Egyetemre

48. alkalommal rendezik meg az Óvodapedagógiai Nyári Egyetemet. Az akkreditált továbbképzés fő témája az Inkluzív nevelés az óvodában lesz, de nemcsak az óvodapedagógusokat célozzák meg, hanem az általános iskolai tanítókat és tanárokat is.
2024.05.08

A Szakma Sztár Fesztivál döntőseit köszöntötte a Kecskeméti Szakképzési Centrum

A Kecskeméti Szakképzési Centrum tanulói kiváló eredményeket értek el a Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyen. A döntős diákokat egy állófogadással egybekötött ünnepségen köszöntötte a szakképzési centrum.
2024.05.05

Majálist tartottak a Muszáj városrészben, a Mezei utcában és a Kossuth-lakótelepen is

Jókedvű mulatsággal telt több kecskeméti városrész szombatja. A Muszáj városrészben, a Mezei utcában és a Kossuth-lakótelepen családi napokat tartottak, hogy kis közösségben is megünnepeljék a majálist.
2024.05.04

Majális és sportnap Katonatelepen

Sportnappal egybekötött majálist tartottak Katonatalepen. Ragyogó napsütésben és nyárias időben tartalmas napot töltöttek el kicsik és nagyok: többek között akadálypálya, bicikliverseny és futsalbajnokság, valamint vidámpark várta a kikapcsolódni vágyókat.
2024.05.03

Elballagtak a kecskeméti középiskolások

Búcsút vettek középiskolájuktól a kecskeméti diákok. Az érettségi vizsgáik előtt még utoljára végig járták alma materük termeit, tanáraik pedig szerető szavakkal és gondolatokkal búcsúztatták őket.
2024.05.02

Emlékülést szerveztek dr. Szepes Attila tiszteletére

Dr. Szepes Attilára emlékeztek kollégái és barátai május 2-án, csütörtökön a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotelben. A magyar gasztroenterológia elismert és nagytudású alakjának tiszteletére egy emlékülést szerveztek az őt tisztelő és szerető kollégái, hogy tudományos előadásokkal emlékezzenek meg mindarra a sok tudásra, tapasztalatra, amit tőle kaptak.
2024.04.30

Ludányi András könyvének bemutatója Kecskeméten

Ludányi András amerikai magyar politológus és történész bemutatta Amerikai életutam című könyvét a kecskeméti Városházán. A könyvbemutatót kísérő beszélgetést Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke moderálta.
2024.04.29

Német nemzetiségi versmondókat díjaztak a Városházán

A Városházán köszöntötte hétfőn délelőtt a Zauberwald német nemzetiségi versmondóverseny hat díjazottját Engert Jakabné alpolgármester és Neuendorf Sebastian Jörgné Rózsa, a Német Települési Önkormányzat elnöke.
2024.04.26

Ötven éves jubileumát ünnepelte a Hunyadi János Általános Iskola

Ötven éves jubileumát ünnepelte a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Hunyadi János Általános Iskolája. Az intézmény félévszázados fennállásáról egy színes műsorral emlékeztek meg, amelyben az iskola volt és jelenlegi hallgatói csillogtathatták meg tehetségüket.
2024.04.26

35. születésnapját ünnepelte a Vásárhelyi Pál Általános Iskola

35 éves jubileumát ünnepelte csütörtökön a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A petőfivárosi intézmény olyan különleges gálaműsorral emlékezett meg az elmúlt évtizedekről, amely méltó módon mutatta be az ott folyó tehetséggondozás sokszínűségét.
2024.04.25

Megnyitotta kapuit a rendőrség

Nyílt napot tartottak a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrfőkapitányságon. Az érdeklődők látványos és játékos formában tanulhattak a bűn- és balesetmegelőzésről, valamint a katasztrófavédelemről.
2024.04.24

Április 30-ig pályázhatnak a fiatalok a lakhatási támogatásra

Április 30-ig pályázhatnak a fiatalok az önálló lakhatásukat elősegítő támogatásra. A pályázaton pályázónkként a havi bérleti díj 50 százalékáig terjedő, havi legfeljebb 50.000 forint összegű vissza nem térítendő támogatás igényelhető.
2024.04.23

A Kiskunsági Alkotótáborban készült művekből nyílt tárlat a Népi Iparművészeti Gyűjteményben

Festői Kiskunság címmel nyílt kiállítás a Népi Iparművészeti Gyűjteményben a Kiskunsági Alkotótáborban készült művekből. Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Kiskunsági Alkotótábort a KEFAG Zrt. támogatásával, ahol amatőr és hivatásos művészek egyaránt részt vettek.
2024.04.23

Már használható a Reptéri úti kerékpárút

Lezárult a Reptéri úti kerékpárút felújításának első üteme. Még hátra van a padkázás a teljes befejezéshez, azonban a kerékpárosok már újra használhatják a bicikliutat.
2024.04.22

Bábos találkozó a Szórakaténuszban

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg ma (hétfő) a Báron Bábos Találkozót Kecskeméten. A bábos összejövetelnek a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely adott otthont.
2024.04.22

Orvostörténeti kiállítás nyílt a Nyíri úti kórházban

Múlt és Jelen - Az anesztézia 60 éve címmel nyílt orvostörténeti kiállítás a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Lift Galériájában. A kiállítás a kórház és a Kecskeméti Katona József Múzeum együttműködésében valósult meg.
2024.04.22

Újságírók találkozója Lakiteleken

Lakiteleken tartotta találkozóját a Magyar Újságírók Közössége. A hagyományos összejövetel egyszerre szakmai eszmecsere és kötetlen baráti találkozó. Az idei előadások témaköre az értékőrzés, értékteremtés volt.
2024.04.18

Szemereyné Pataki Klaudia a Közélet magazinban

A munkahelyek stabilitása, a családok támogatása és a biztonság volt a legfontosabb cél a városvezetés számára 2023-ban. A tavalyi év eredményeiről és az idei tervekről Szemereyné Pataki Klaudia számolt be a mai közgyűlésen, kiemelve a költségvetés legfontosabb tényezőit a város zárszámadása kapcsán.
2024.04.18

Nemzetközi piknik és party a Neumann János Egyetemen

Tegnap délután tartotta meg a III. Nemzetközi Pikniket és a második Neumann International Partyt a Neumann János Egyetem. A már hagyománnyá váló rendezvényen az egyetem hallgatói megismerkedhettek a nemzetközi lehetőségekkel, valamint a külföldi hallgatókkal.
2024.04.12

Graffiti alkotói pályázat indult Széchenyivárosban

Graffitipályázatot hirdettek Széchenyivárosban. A Lánchíd utcai Óvoda mögött lévő hullámos falfelület megújítását a kreatív lakosokra bízza a Kecskemét Kreatív Tudásközpont Közalapítvány.
2024.04.11

Véget ért az RSAI 14. Világkonferenciája

Véget ért a Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság, az RSAI tizennegyedik világkonferenciája. A kiemelkedő jelentőségű nemzetközi eseménynek a Neumann János Egyetem adott otthont.
2024.04.10

Színesebb lett a Lánchíd Utcai Iskola udvara

A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában szülők és civil szervezetek összefogásával alakítottak ki egy udvari játszóteret a diákok számára. A felújításban a pedagógusok és diákok egyaránt részt vettek.
2024.04.09

Berecz András Kecskeméten mesélt

Berecz András Kecskeméten járt. A Kossuth-díjas ének- és mesemondó a Csipkefa táncház vendége volt, ahol jó szokásához híven megkacagtatta a közönséget.
2024.04.09

RSAI-Kecskemét felkerült a tudományos világtérképre

Kecskeméten zajlik a Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság, az RSAI tizennegyedik világkonferenciája. A rendezvénnyel a megyeszékhely felkerült a tudományos világtérképre, hiszen négy kontinens közel ötven országából érkeztek az előadók és tudósok, hogy az egyes régiók egyedi természetföldrajzi, szociológiai jellemzőinek hatását vizsgálják az adott terület gazdaságára, területfejlesztésére.
2024.04.08

Megkezdődött az RSAI világkonferenciája Kecskeméten

Megkezdődött a Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság, az RSAI tizennegyedik világkonferenciája Kecskeméten. Ötven különböző országból érkeztek előadók és kutatók, hogy közel száz előadásból válogatva bővítsék ismereteiket a fenntartható regionális gazdasági növekedés témakörében április 8. és 11. között a Neumann János Egyetemen.