Ünnepi nyitvatartás

2023. 10. 31., 09:49
November 1-je, azaz a mindenszentek munkaszüneti nap, amely idén szerdára esik. Ezen a napon a boltok többsége, a bevásárlóközpontok és a plázák zárva maradnak, ennek megfelelően érdemes intézni a bevásárlást.

November 1-jén, szerdán az üzletek, diszkontok, hiper- és szupermarketek zárva lesznek, előtte (október 31-én,) és utána (november 2-án) viszont a megszokott nyitvatartás szerint várják a vásárlókat. A boltok ünnepi nyitvatartását jogszabály szabályozza, de vannak olyan üzletek, amelyekben ezeken a napokon is vásárolhatunk. Néhány CBA, Coop, Príma és Reál bolt (jellemzően a kisebbek) mindenszentekkor sem zárnak be, azonban a nyitvatartási idő üzletenként eltérhet. Érdemes még az ünnep előtt figyelni a kiírásokat az adott boltban.

Az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet tájékoztatása szerint mindenszentekkor a Budai utcai Piaccsarnok és a szabadtér, valamint a Széchenyivárosi Kispiac 6-12 óráig lesz nyitva. A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. adatai szerint a helyi buszok november 1-én munkaszüneti nap, november 2-án és 3-án pedig tanszünetes munkanap szerint közlekednek. Ugyanez igaz a Volánbusz járataira is. A MÁV-START vonatai november elsején az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.