Címke: ünnep
Keresés
Dátum választó
Rendezés
41 találat
2023.04.10

Nyuszi várta a fürdőbe érkezőket

Életnagyságú húsvéti nyúl fogadta a Kecskeméti Fürdőbe érkezőket húsvétvasárnap és húsvéthétfőn. Az óriási plüss tapsifülessel mindenki örömmel ölelkezett és fotózkodott, sőt még a locsolóverseket is meghallgatta.
2023.01.06

Házszentelés a Wojtyla Barátság Központban

Január 6. Vízkereszt ünnepe. Ilyenkor Jézus megkeresztelkedését, a napkeleti bölcsek hódolatát és a Kánai menyegzőn tett csodatételt ünnepeljük. A legismertebb szokás ilyenkor a házak szentelése. A Wojtyla Barátság Központban is már hagyománnyá vált az intézmény helyiségeinek megszentelése.
2022.12.30

Év végi, újévi közlekedési rend a MÁV-Volán-csoportnál

Szilveszterkor és újévkor az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható. A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – a MÁV-START, a Volánbusz, és a MÁV-HÉV – az ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét.
2022.12.24

Áldott, békés karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!

Szabó T. Anna: Az ünnep azé aki várja Aki magot szór ablakábaés gyertya vár az asztalán.A várók nem várnak hiába.Egy angyal kopogott talán? Szárnysuhogás az ablakon túl –vigyázz! Kinézni nem szabad!Künn az angyalhad térül-fordul,egy pillanatra látszanak. A karácsonyfát hozzák – hallod?– egy koppanás, és leteszik.Fényben úszik az üvegajtód,s megint suhogás. Mi ez itt? Zöld angyaltoll: […]
2022.12.23

Orvosi és gyógyszertári ügyelet az ünnepek alatt

Megváltozik az ünnepek alatt a látogatási rend a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban. A sürgősségi betegellátás és a fekvőbeteg ellátás rendje azonban ugyanolyan lesz az intézményben az ünnepek alatt is, mint eddig. Nyitvatartási időn túl pedig a Szent Benedek EuroPatikában, a Kápolna úton válthatjuk ki a szükséges gyógyszereket.
2022.12.11

Advent harmadik vasárnapja az örömről szól

Advent harmadik vasárnapján, ezüstvasárnapon még közelebb kerülünk a várva várt csodához, amely december 24-én, szenteste vár minket. Az adventi koszorú harmadik gyertyája az örömet jelképezi, amivel a várakozás még inkább szeretetteltelibbé válhat. A hit és a remény mellett mostmár nemcsak az ünnepi készülődés hangulata, hanem az öröm is a lelkünkbe költözik. Ezen a napon is érdemes arra gondolnunk, mennyire lehetünk hálásak azért, amink van.