Választások - Egy 18 éves első szavazót kérdeztünk

Bóna Luca a Móra Ferenc Általános Iskolában adta le élete első voksát

2024. 06. 09., 14:15
A mindenkori első szavazók részvétele kulcsfontosságú a választásokon a demokrácia fenntartása és fejlődése szempontjából. Hozzájárul a társadalmi kohézióhoz és erősíti az állampolgári felelősségtudatot. A KTV stábja a 06. számú egyéni választókerület egyik első szavazóját kérdezte az önkormányzati és európai parlamenti választások kapcsán.

– Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy végre az én szavazatom, ezáltal az én véleményem is hozzájárulhat az este meghozott döntéshez. Ez egy nagyon fontos lépcsőfok a 18 éves korúak számára, hogy végre ők is szavazóképes állampolgárokká váltak. Szerintem ez egy kötelesség is, nemcsak egy jog, hogy elmenjünk szavazni, és ezáltal befolyásoljuk hazánk jövőjét – mondta Bóna Luca első szavazó.

Luca különböző platformokon keresztül tájékozódott a jelöltekről és programjaikról. Kiemelten fontosnak tartja, hogy az állampolgárok éljenek szavazati jogukkal, hiszen az uralkodó politikai körülmények nagyon meghatározzák a mindennapokat.

– Én a saját korosztályomon azt látom, hogy nagyon aktívak, követik a politikai életet és rengeteget informálódnak. Szerintem mi eléggé próbálunk odafigyelni arra, hogy jó döntéseket hozzunk, és minden oldalt megnézzünk, ezért én úgy gondolom, hogy az én korosztályomból rengetegen el fognak jönni szavazni és mindenki próbálja majd a legjobb döntést meghozni, így már szavazóképes polgárként – fogalmazott Bóna Luca.

Országosan több mint 216.000 első szavazó részvételére számítanak, akik ajándékba bevásárlókocsiknál használható zsetonos kulcstartót kapnak.

Kapcsolódó cikk