Válogatás az Útinform ma érvényben lévő híreiből

2022. 12. 17., 07:26
Az Útinform az alábbi útszakaszokon végez munkálatokat térségünkben.

Az M0-s autóút keleti szakaszán, Maglód térségében a 49-es km-nél a burkolat betontábláit cserélik. Az M3-as autópálya irányába sávelhúzással terelik a járműveket.

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak. Kecskemét déli határában a 90-es km-nél, illetve Kiskunfélegyháza északi határában a 111-es km-nél optikai kábeleket húznak a helyükre. Forgalomkorlátozásra, esetenként félpályás lezárásra kell számítani.

Az 51-es főúton, Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton, Bócsa átkelési szakaszán, a 36-os km-nél, építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

A 441-es főúton, Nagykőrös közelében, a 18-as és a 20-as km között felújítási munkákat végeznek, ezért a Kecskemét felé tartókat helyben kiépített terelőúton vezetik. Cegléd és Nagykőrös között javítják a burkolatot. Az 1-es és a 14-es km között az aktuális munkaterületnél félpályás korlátozás van érvényben.

A kamiontilalom a következő hétvégén december 17-én, szombaton 22.00-tól december 18-án, vasárnap 22.00-ig lesz érvényben.

Fontos változás, hogy jövő év március 1-ig a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább Euro 3-as környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom.