Figyelem! Változik a szemétszállítás rendje Szarkás, Kadafalva és Katonatelep városrészekben

2023. 07. 14., 13:16
Megjelent a 2023 második félévére vonatkozó házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési naptár. A kecskeméti Lapok 6. oldalán is fellelhető táblázat szerint Katonatelep, Kadafalva és Szarkás városrészekben változásokra kell számítani.

A legfrissebb Kecskeméti Lapokban is olvasható a Duna-Tisza Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szállítási naptárja. A 2023-as esztendő II. félévére vonatkozó, házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési táblázat felhívja a figyelmet, hogy augusztus 1-től a zöld és csomagolási hulladék szállítása egyes városrészekben megváltozott. Az új szállítási rend Szarkás, Kadafalva és Katonatelep városrészeket érinti.

A DTkH ezenfelül tájékoztatás ad az újrahasznosítható csomagolási, a zödhulladékok illetve a lomhulladékok összegyűjtéséről. A mellékletben részletesen elmagyarázzák a szabályokat, illetve, hogy mire kell figyelni a zöldzsákok, vagy a sárgafedeles kukák kihelyezésekor.

Emellett felhívják a figyelmet, hogy a házhoz menő lomtalanítás ingatlanonként továbbra is évente kétszer igényelhető a 76/501-926-os telefonszámon. A DTKH megújult weboldalán az aktualitásokkal, számlázással és befizetéssel kapcsolatos részleteket is megtalálhatják.