Címke: Kadafalva
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.02.19

Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet Kadafalván

Jókedvű farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet a kadafalvi családok, hiszen szombat délután rendezték a városrész közösségi terén a III. Télbúcsúztató Kadafalvi Farsangi Vidámságot. Nagyjából kétszázan látogattak ki a nagy sikerű rendezvényre, ahol változatos programok várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.
2023.11.29

Idén is lesz élő adventi naptár Kecskeméten

Vasárnap gyújtjuk meg az első adventi gyertyát, december 1-jével pedig Kecskemét több városrészében is elindul az adventi ablaknyitogató program. Információink szerint idén Hunyadivárosban, Kadafalván és a Katonatelepen is megszervezték a karácsonyváró közösségi rendezvényt. Nem csak a résztvevők, de a városrész apraja-nagyja is figyelemmel kíséri majd, melyik nap melyik ablak öltözik ünnepi díszbe.
2023.11.22

Elindult a Kadafalvi Közösségi Ház építésének előkészítése

Tavaszra elkészülhetnek a Kadafalvára tervezett közöségi ház tervei. A projekt a napokban startolt el. Az elsődleges információk szerint a több mint 500 négyzetméteresre tervezett létesítmény a városrészi napoknak helyet biztosító területen fog megépülni, amely idén került teljes egészében önkormányzati tulajdonba. Az elképzelések szerint az épületben a közösségi terek mellett helyet kap majd többek között a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő és egy PostaPont is. A Közösségi Ház köré pedig parkot, játszóteret és focipályát is terveznek.
2023.11.16

Fejlődik Kadafalva térsége

Kadafalva, Ballószög, Helvécia jelentős fejlődésen megy keresztül az utóbbi időszakban, nő a lakosságszám, így az autóforgalom is jóval nagyobb lett. A közlekedés fejlesztése, javítása érdekében az elmúlt években több új utat építettek és régit felújítottak. Ma már jóval könnyebb a térségből való bejutás Kecskemétre.
2023.10.28

Tökös délután Kadafalván

Tökéletes nap volt szombaton a tökös programokra Kadafalván. Az új játszótéren gyűltek össze a családok, hogy gyerekbiztosan, festékekkel díszítsék fel a halloweeni tököket.
2023.10.17

Utcaneveket kap Ballószög tanya térsége

Közterületi elnevezésekről is döntött a tegnap összeült Jogi és Ügyrendi Bizottság. A Beretvás köz és a Garai Zoltán utca között kap neveket az eddig Ballószög tanyaként nyilvántartott terület. Az előterjesztést a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság is támogatta.
2023.10.16

Több órás áramszünet jön Kadafalván

Több órás áramszüneteket jelentett be az áramszolgáltató, erre a hétre főképp Kadafalvára. Amennyiben az esti órákra sem áll helyre az áramszolgáltatás, akkor a fogyasztóknak az e-vonalat vagyis a 62/565-600-as telefonszámot kell hívniuk. Mutatjuk az érintett utcákat és időpontokat.
2023.10.10

Hári Ernő: 65-70 gyermek jár rendszeresen Kecskemét új iskolabusz-járatán

65-70 diák használja naponta átlagosan a Mercedes-Benz Schule-hoz közlekedő iskolabuszt. A többi járaton is emelkedő tendencia várható. Ezt Hári Ernő mondta a Kecskeméti Televíziónak. A Kecskeméti Közlekedési Központ ügyvezetője hangsúlyozta, idén márciustól 1000 forintba kerül Kecskeméten a tanulóbérlet, úgyhogy minden feltétel adott ahhoz, hogy egyre többen járjanak ezekkel a buszokkal az iskolákba.
2023.09.23

Kakasfőzők versengtek Kadafalván

Az esős idő sem rettenthette el a kakasfőzőket szombaton a XII. Kadafalvi Napokon. A 24 jelentkezőből 17 csapat szorgoskodott korán reggeltől, hogy elkápráztassa a zsűrit és megvendégelje barátait, szomszédait.
2023.09.15

Jövő héten Kadafalvi Napok

Szeptember 22-én és 23-án ismét lesznek Kadafalvi Napok. A rendezvényeknek az új közösségi tér ad otthont, ahol az egész napos színpadi kulturális programok mellett lesz bográcsos kakasfőző verseny, sütemények versenye, ismét sül majd palacsinta és gofri a gyerekeknek. Szombat este pedig fellép majd az Irigy Hónaljmirigy. Mutatjuk a részletes programot.
2023.09.04

Jelentős áramszünetek Kecskemét szerte

E héten több órás áramszünetek lesznek Kecskemét több városrészében is, így Máriahegy, Kadafalva illetve a belváros több pontján. Amennyiben az esti órákra sem áll helyre az áramszolgáltatás, akkor a fogyasztóknak az e-vonalat vagyis a 62/565-600-as telefonszámot kell hívniuk. Mutatjuk az érintett utcákat és időpontokat.