Védőnők szakmai napja Kecskeméten

2023. 09. 13., 13:23
Szakmai napot szervezett ma elsősorban védőnők számára a Neomedical Ambulance Kft. a Kecskeméti SZC Szent-Györgyi Albert Technikumban. A konferencián a leggyakrabban előforduló gyermekbetegségekről szóló előadásokat hallgathattak a résztvevő védőnők és egészségügyi szakemberek.
Fotó: Kiss-Berta Beáta
A galéria 14 képet tartalmaz

Elsősorban a védőnők munkáját segítette a Neomedical Ambulance Kft. szerdai szakmai napja. Az egész napos rendezvény helyszíne a Kecskeméti SZC Szent-Györgyi Albert Technikuma volt, hiszen az egészségközpont az intézmény egyik kimagasló duális partnere. A szakmai nap kezdetén dr. Papp Zoltán, intézményvezető köszöntötte a résztvevőket, majd a Neomedical orvosai, szakemberei tartották meg előadásaikat.

- Mint a város egyik új egészségügyi központja, szeretnénk felvenni a kapcsolatot a különböző társszakmákkal, elsőként a védőnőket céloztuk meg. Mivel az egészségközpontunkban a gyermek szakrendeléseket előtérbe helyezzük, ezért gondoltuk hogy a szakorvosaink segítségével egy szakmai napot tartunk
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Zsiros Csaba, a Neomedical Ambulance Kft. ügyvezetője.

Az előadók közt gyermek neurológus, gyógytornász, bőrgyógyász, ortopéd szakorvos és labordiagnosztikai szaktanácsadó és mentőtiszt is szerepelt. A szakemberek széles körű szakmai előadásai a csecsemőkorban leginkább előforduló betegségekről, mozgásfejlődésükről, a dackorszak sajátosságairól, a jellegzetes bőrbetegségekről szóltak, de érintették a stresszmentes gyermek vérvételt is, illetve a csecsemők újraélesztésről is hasznos tanácsokat hallhattak a résztvevők.

- Úgy gondolom, hogy a mi szakmánk egy olyan szakma, amelyben kénytelen az ember lépést tartani. Amit megtanultunk évekkel ezelőtt, azok már nem feltétlenül állják meg a helyüket. Kell a tudásunkat gyarapítani, ez a mai szakmai nap a mindennapjainkat fogja segíteni
— mondta Koleszárikné Németh Beáta, védőnő.

A nagy érdeklődés mellett megtartott szakmai programon a résztvevők új ismeretekre és a gyakorlatban is alkalmazható tudásra tettek szert, amelyet a napi munkájuk során alkalmazhatnak majd.