A Kesi győzelmével zárult a Dr. Tarnawa Ferdinánd U20-as röplabdabajnokság

2024. 05. 12., 20:28
Háromnapos torna helyszíne volt a kecskeméti Dunszt Ferenc Sportcsarnok. Az ország 6 legjobb U20-as röplabdacsapata küzdött egymással a Dr. Tarnawa Ferdinándról elnevezett döntőben. A verseny a Kecskeméti Sportiskola (Kesi) győzelmével zárult.
A galéria 30 képet tartalmaz

Két, 3-as csoportban folytak a küzdelmek, az "A"- ban a DÁG, a Kecskemét és a Barcika, míg a "B"- ben az Előre, a Pénzügyőr és a Szolnok küzdött a továbbjutásért. A döntőben a Kecskemét, a fehér mezes Pénzügyőrrel került össze, a hazaiak mindhárom szettet megnyerték. A vendégek játékát végig kontrollálták a Karagics tanítványok, akik közül többen is 4-5 bajnokságban is helyt állnak. Karagics Mátyás elmondta, hogy nagyon büszke fiaira, mert zokszó nélkül végig nyomták a 3 napot és fejben sem volt velük probléma. Sajnos most nem lesz olyan kiugró tehetség, aki feladhatna a felnőtt KRC- nek, Deák Márknak.

Dr. Tarnawa Ferdinánd testnevelő tanár volt a Testnevelési Főiskolán. 1958-91- ig helyzéstől, osztálytól függetlenül a TFSE edzője volt. Dunszt Ferenc, Beregszászi Szabolcs és Dunszt István is tanítványa volt a kecskeméti nagyok közül.

A torna hivatalos végeredménye:

1. KESI

2. Pénzügyőr

3. DÁG

4. MÁV Előre

5. Kazincbarcika

6. Szolnok