Viharokkal érkezik a keddi hidegfront

2024. 05. 05., 12:33
Hétfőn még sokfelé élvezhetjük a májusi nyarat, viszont kedden már heves viharok is lecsaphatnak.

A jövő hét első napján folytatódik a nyarat idéző időjárás. Fátyol- és gomolyfelhők ugyan zavarhatják a napsütést, de csak északkeleten alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A déli-délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 7 és 14 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, majd délután a legmelegebb órákban 24-28 fokot mérhetünk.

Kedden egy hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte az ország északi és nyugati tájain, később egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Helyenként heves zivatar is előfordulhat jégesővel, felhőszakadással és viharos széllökésekkel.

Többfelé zivataroktól függetlenül is megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 9 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután délen, délkeleten 24 és 28, máshol 19 és 23 fok között alakulhatnak a maximumok.

Szerdán is sok felhő lesz felettünk, és többfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol zivatarra is. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakulhat.

Csütörtökön már naposabb idő valószínű, de keleten, északkeleten elszórtan egy-egy futó zápor még kialakulhat. Nyugaton és néhol északkeleten erős lehet az északi-északkeleti szél. Délután 17-24 fokot mutathatnak a hőmérők.

Forrás: idokep.hu