VII. BringAuti: több mint százan tekertek az autizmussal élőkért

2024. 05. 25., 13:26
Ismét megrendezték a BringAuti Jótékonysági Kerékpáros Teljesítménytúrát Kecskeméten. A rendezvény célja továbbra is az, hogy ráirányítsa a figyelmet az autizmussal élő személyekre, növelje a társadalmi tudatosságot, továbbá, hogy a rendezvény teljes bevételével és adományok gyűjtésével támogassa az autizmussal érintett gyermekeket és fiatalokat, valamint az őket ellátó intézményeket.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 41 képet tartalmaz

119 résztvevővel indult útjára az idei, VII. BringAuti kerékpáros teljesítménytúra. Eredetileg Soltész Veronika hívta életre a BringAuti jótékonysági túrát kettős céllal: az adománygyűjtésen túl a társadalom figyelmét is szeretnék felhívni az autizmussal élő fiatalokra és az ő nehézségeikre.

Mind a sportolók, mind az amatőrök, a kerékpározás szerelmesei, kicsik, nagyok és közepesek izgatottan várták a közös rajtot. A távokon - 17 km, 33 km, 54 km, 77 km - idén is frissítőpontok várták őket, a célban pedig a jól megszokott zsíroskenyér és tombolasorsolás fogadta a teljesítőket.

Az első BringAutit 2015-ben szervezték meg, amikor még az Autizmus Centrum részesült a támogatásból, hiszen akkor még csak ez az egy intézmény látott el autista gyermekeket Kecskeméten. 2019-ben nyitott meg a városban a „CSODABOGÁR” Autizmussal és Fogyatékkal Élő Személyek Nappali Intézménye, majd abban az évben és a továbbiakban is minden alkalommal, a két intézmény fele-fele arányban kapott az összegyűlt támogatásból. Az elmúlt I-VI. BringAuti résztvevői eddig összesen 1.706.600 forinttal támogatták a kecskeméti autizmussal élő gyermekeket, fiatalokat. Idén a támogatásokból a Csodabogár mellett, a Képes vagy! Alapítványt támogatják, amelyet 2021-ben Baukó Zsuzsanna, Gyárfás Márta és Kapócs Győző hozott létre, autizmus-specifikus fejlesztések céljával.