„Virágzó tavasz”- séta a Föld Napja alkalmából

2023. 04. 23., 11:39
„Virágzó tavasz” címmel invitálta a KEFAG Zrt. a természetszeretőket a Kecskeméti Arborétumba április 22-én, a Föld napján. Idősek és fiatalok is egyaránt érkeztek, hogy bejárják Kecskemét egyik természeti ékszerdobozát egy vezetett séta során.
Fotó: Csősz Alexandra
A galéria 27 képet tartalmaz

Az Arborétum székelykapu felőli bejáratánál szép számmal gyülekeztek azok a természetkedvelők, akik a Föld napján, április 22-én a meleg tavaszi időben a természetjárást választották délutáni programjuknak.

- Ma a KEFAG Zrt. által kezelt arborétumban vagyunk, ahol a Föld napját ünnepeljük, a Virágzó tavasz nevű séta keretében. Ezt a programot azért találtuk ki, mert azt láttuk, hogy sokan szeretnek ide eljönni, és szeretnének többet megtudni az arborétum különleges növényeiről. Nekik szeretnénk kedveskedni ezzel a varázslatos tavaszi programmal. Egy nagyon szép arcát mutatja a hely, tele van virágzó fákkal, alma- és cseresznyefákkal. És teljes pompájában látható a vadcitrom – mondta Vörösváczki Mónika, a Kecskeméti Arborétum vezetője.

Április 22-e a Föld napja, amit Magyarországon 1990 óta ünnepeljük. A szakértő elmondta, hogy a természet sokszínűségére szeretnék felhívni a figyelmet a Föld napján. A mai napnak kicsit az is a lényege, hogy csodálkozzunk rá, hogy milyen változatos növény és állatvilág vesz bennünket körül, amire nagyon jó helyszín a Kecskeméti Arborétum. A természetjárások alkalmával a résztvevők is intézhettek kérdéseket a szakértők felé.

- Körülbelül egy-másfél órás sétát tervezünk, amikor is az arborétum bejárásán túl egy kis kertészeti tanácsadást is hozzárakunk. De igazából nem csak a dísznövényekről beszélünk, hanem szóba kerülnek a gyógynövények is. Nagyon sok kérdés is fel szokott merülni így a séta során, és ezeket mi igyekszünk megválaszolni. – hangsúlyozta a szakértő.  Hozzátette: aki a mai napról lemaradt, annak sem kell búslakodnia, hiszen az ’52 hét, 52 növény’ sorozatuk keretében mindig mindenki nyomon követheti, hogy melyik az a növény, ami miatt érdemes az arborétumba kilátogatni.

A következő héten, vagyis április 24-től 28-ig tart a fenntarthatósági témahét, amelynek társszervezője a Kecskeméti Egészségfejlesztői Iroda. Ennek keretében külön óvodásoknak és iskolásoknak szerveznek programokat és hasonlóan a madarak és fák napjához több állomáson interaktív, játékos feladatokkal várják a fiatalokat.