Vonat és autó karambolozott Kecskeméten

2024. 04. 11., 18:13
Egy embert a tűzoltók szabadítottak ki a gépkocsiból.
Fotó: Donka Ferenc
A galéria 40 képet tartalmaz

Összeütközött egy vonat és egy személyautó Kecskeméten, a Mártírok útján, egy vasúti átkelőnél. A műszaki mentést végző helyi hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki a gépkocsiból, majd kiemelték és átadták őt a mentőknek. A rajok áramtalanították a járművet, és segítenek az átszállásban a vonat utasainak, akikért mentesítő járat érkezett a helyszínre. Az érintett útszakaszt lezárták, a gépkocsiforgalmat elterelik.

Életveszélyesen megsérült a fiatal sofőr, amikor egy kisteherautóval hajtott a sínekre és összeütközött az épp odaérkező személyvonattal, Kecskeméten.

A Mártírok útján haladt az autó, amikor a vasúti átkelőnél a fénysorompó tiltó jelzése ellenére a sínekre hajtott és összeütközött a neki jobbról érkező személyvonattal. Az ütközéstől a kocsi oldalra kicsapódott, a benne egyedül ülő 20 év körüli fiatalembert a tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki, majd a mentők életveszélyes állapotban szállították a kórházba. A vonat olyan hatalmas erővel csapódott a kocsinak, hogy annak oldalát leszakította, ami felszorult a vonat elejére. A kisteherautó alkatrészeit csak nehez tudták csak eltávolítani a vonat elejéről. Úgy tudjuk, hogy a szerelvény mozgásképtelenné vált az ütközés után. A tűzoltók áramtalanították a teljesen összeroncsolódott kisteherautót, majd segítettek a vonaton utazó mintegy 30 személynek az átszállásában, akikért mentesítő járat érkezett a helyszínre. A Kecskemét és Lakitelek között közlekedő vonaton nem sérült meg senki. Információnk szerint a kocsit vezető fiatal férfi egy kecskeméti gyár építkezésén dolgozott, ezután történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben.