Zajszintmérő készüléket kapott a kecskeméti koraszülött részleg

KÖZLEMÉNY
2022. 12. 20., 12:06
A TE-DI Trade Kft. 1.000.000 forintos felajánlásának köszönhetően a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány két zajszintmérő eszközt vásárolt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Koraszülött Részlege számára. A korszerű betegellátásához nélkülözhetetlen adományt hétfőn délután adta át a cég tulajdonos-ügyvezetője Pásztor András és Herpainé Tamás Klára kereskedelmi és értékesítési igazgató, melyeket a kórház és a PIC nevében Dr. Gondos Miklós főigazgató és Dr. Kelemen Edit, a Koraszülött Részleg vezető főorvosa köszönt meg.

A TE-DI Trade Kft. 2022. évi őszi promóciója azzal a nemes céllal indult, hogy miközben megpróbálják hozzásegíteni a partnereiket ahhoz, hogy minél kedvezőbb feltételek mellett vásárolhassanak tőlük, és ezáltal növelni tudják évvégi forgalmukat, vevőikkel közösen egy másik, nemesebb célt is szolgáljanak: pénzügyi támogatást nyújtsanak két olyan alapítványnak, akik a beteg gyermekek gyógyulásáért és fejlődéséért dolgoznak.

A cég vezetői tudják, hogy a támogatásra rengeteg helyen szükség van, végül választásuk egy kecskeméti és egy szegedi alapítványra esett. Még tavasszal elhatározták, hogy vevőikkel közösen – az őszi pontgyűjtő promóciójuk keretében – megpróbálnak annyi pénzt összegyűjteni, amiből a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány és a "Reménysugár" a Dél-Alföldi Hematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány értékes, a gyermekek ellátásánál és gyógykezelésénél nélkülözhetetlen eszközöket tud vásárolni.

A betegek gyógyulásának nagyon fontos eleme a nyugodt környezet biztosítása. Különösen fontos ez a koraszülöttek, beteg újszülöttek esetén. Hőseink születés után hirtelen a csendes, nyugodt anyaméhből a legnagyobb óvatosság ellenére is egy sokkal impulzívabb, ingerekben gazdagabb intenzív osztályra születnek. Az idegrendszer fejlődésének ebben a szakaszában elengedhetetlen a környezeti ingerektől való védelem, a békés anyaméhhez hasonló környezet biztosítása. A két eszköz éberen figyeli az inkubátorok környezetének zajszintjét, piros fénnyel jelzi a gyermekeknek már kellemetlen hangok jelenlétét. Segítségével objektíven tudjuk beállítani az orvosi eszközök riasztási hangjainak erősségét, jobban figyelhetünk a munkánk során keltett zajokra, ajtó csukására, hangosabb beszédhangra is. Az idegrendszer védelme kiemelt eleme koraszülött ellátásunknak. A készülék által biztosított szükségtelen zajoktól mentes környezet igazoltan pozitívan befolyásolja a gyógyulást és csökkenti a veleszületett idegrendszeri károsodás kialakulásának mértékét, csökkenti az ápolási napok számát, javítja a súlyfejlődést.

Az TE-DI TRADE Kft segítségével megvásárolt készülékekkel még professzionálisabb ellátást tudunk biztosítani betegeinknek - olvasható a megyei kórház facebook oldalán.