Zsákutcává alakították át a Rába utcát

2023. 07. 05., 15:44
Zsákutcává alakították át a Rába utcát. A forgalmi változás leginkább azokat érinti, akik eddig menekülő útként használták az utat a Hullám vendéglő kereszteződésének lezárása miatt. Az utca lakói a Kelemen László utca felől érhetik el ingatlanjukat.
Fotó: Harkai György
A galéria 30 képet tartalmaz

A kordon és a behajtani tilos tábla most csak a gyalogosok és kerékpárosok számára teszi lehetővé a behajtást a Rába utcába a Könyves Kálmán körút felől. Így aki eddig ezt a menekülő utat választotta, hogy kikerülje a volt Hullám vendéglő kereszteződésének lezárását, most másik utat kell találjon. A körút ezen részén az Izsáki úti munkálatok miatt kevesen járnak.

Annál több autós kényszerül megfordulni, aki a Kelemen László utcáról hajtana ki a körútra. Az ezt megelőzően kétirányú utcaszakasz elejére kihelyezett zsákutca táblát ott jártunkkor legalább 10 autós nem vette figyelembe. Így a kordonnál eszméltek rá, hogy meg kell fordulniuk, hogy kijussanak Alsószéktó családi házas övezetéből. A forgalmi rend megváltozása mellett legalább ennyien nem vették figyelembe a kereszteződésben a jobbkézszabályt sem.

A Rába utca körút felőli végénél eddig „Behajtani tilos – kivéve engedéllyel”-tábla fogadta a közlekedőket. Részben az új zsákutca következménye lehet, hogy az autósok a Drégely utcát választják egérútnak, aminek a körút felőli végén az egyirányú utca tábla alatt ugyanolyan behajtani tilos KRESZ-tábla látható, mint a Rába utca esetében volt. A Drégely utcában most megnövekedett forgalommal kell számolni, és érdemes előzékenyen vezetni a keskeny útfelületek miatt.

A kivitelező arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a Vízmű utcai kereszteződéshez kapcsolódó építési munka fogja érinteni a Rába utca és a körút csomópontját. A munkaterület miatti lezáráshoz az építőcég megkapta a várostól a közútkezelői hozzájárulást.