16 kutya került az ebrendészethez a petárdázás miatt

2023. 01. 04., 18:34
16 kutya került az ebrendészet telephelyére a petárdázás miatt. Karácsony után már elkezdődtek a durrogtatások, onnantól kezdve pedig szinte folyamatosan érkeztek a bejelentések eltűnt, vagy kóborló kutyák miatt. A gazdák a megtalált ebek többségéért még nem jelentkeztek, csupán kettő térhetett eddig haza.

Karácsony óta folyamatosak voltak a szökések, sorra tűntek el a kutyák otthonaikból.

- 16 kutya került be az ünnepek óta, közülük 5 chipes. Nagy bánatunkra a chipes gazdákat sem tudjuk utolérni, mert a telefonszám nem elérhető, nem kapcsolható. Valahogy nem akarnak jönni az emberek a kutyákért, a karanténunk pedig igencsak tele van. Nagyon-nagyon kérjük a gazdákat, hogy jöjjenek az állataikért. Még mindig nagyon sok telefonunk van, még mindig nagyon sok kutyát keresnek - mondta Majorné Bíró Andrea, a Menhely az Állatokért Alapítvány elnöke.

A petárdázások nem szűnnek meg teljesen szilveszterkor, a mai napig szöknek el ebek a durrogtatások miatt. A 16 kutyából csupán kettő tért eddig haza.

- Kimegyünk a címre, keressük a gazdát, telefonon próbálkozunk folyamatosan, de egyszerűen nem bírjuk őket elérni. Most próbálkozok postával, hátha ők sikeresebbek lesznek. Remélem, hogy nem telünk be teljesen és hazaviszik a kutyákat - mondta elkeseredetten az elnök.

Majorné Bíró Andrea arra is felhívta a figyelmet, hogy azok, akik még mindig keresik a háziállataikat, küldjenek képet az eltűnt kutyákról, illetve írják le, hogy honnan veszett el. Így közös erővel, nagyobb eséllyel találják meg a szeretett négylábút, hogy hazakerülhessen családjához.