18 kecskeméti sportoló verseng Dél-Koreában, az ICG - 55. Nemzetközi Gyermekjátékokon

2023. 07. 07., 17:31
25 fős küldöttséggel vesz részt Kecskemét az 55. Nemzetközi Gyermek Játékokon Dél-Koreában. A hírös város 4 sportágban képviselteti magát 18 ifjú versenyzővel. A pénteki versenynapot extrém időjárás, ömlő monszuneső nehezítette.
A galéria 15 képet tartalmaz

25 fős küldöttséggel vesz részt Kecskemét a dél-koreai Teguban megrendezett 55. Nemzetközi Gyermekjátékokon, akik tegnap már az ünnepi megnyitón is bemutatkoztak. A 18 versenyzőből, edzőkből, kísérőkből álló csapat kedden érkezett meg a távol-keleti országba, a szöuli reptérre. Majd 4-5 órás buszúttal értek el a rendezvényhelyszínére, a 2,5 millió lakosú Teguba, ahol második alkalommal rendezik meg az ICG-t július 5-10. között. Kecskemét városa 4 sportágban, labdarúgásban, úszásban, asztaliteniszben és atlétikában képviselteti magát. Dr. Homoki Tamás alpolgármester, küldöttségvezető elmondta, tegnap (csütörtökön) 35 fokos, párás idő, ma pedig ömlő monszuneső nehezítette a versenyzést.

A lány 800-as futónk egyéni csúccsal a holnapi döntőnek a részese, és az egy jó éremszerzési esélyt is jelent. Holnap fogjuk látni, hogy mi lesz belőle. A fiú focicsapat két meccsen van túl, tajvani ellenfelét 4-1-re legyőzte
— számolt be dr. Homoki Tamás, alpolgármester az eddigi eredményekről.

A csapat az izraeli ellenfelével ma délután teljesen irreális körülmények között szakadó esőben 1-1-et játszott. Dr. Homoki Tamás az asztaliteniszezők eredményeiről is beszámolt.

- A kislány két alkalommal játszott, ő kikapott. Távol-keleti ellenfelei voltak, akik nyilván ebben a sportban közismerten a legjobbak a világon. A fiú versenyzőnk egy meccset nyert, egyet vesztett és a harmadik mérkőzése, az pedig a mai délután van.

Úszásban már a döntők után egy 4. hellyel rendelkezünk a lányoknál. A holnapi döntőkben 100 méteres futásban, illetve távol- és magasugrásban is érdekeltek lesznek a kecskeméti versenyzők – tudtuk meg dr. Homoki Tamástól.

2023. évi Nemzetközi Gyermekjátékokon résztvevő kecskeméi sportolók

1.Kis RolandAtlétika  Kecskeméti Sportiskola-Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club
2.Takács Luca
3.Batuska József Márk
4.Domokos Szonja
Edző: Adamik Zoltán
1.Kobela PatrikLabdarúgás KTE Labdarúgó Akadémia – Kecskeméti Labdarúgó Club – SC HÍRÖS-ÉP Egyesület
2.Nagy Ákos
3.Simon Bálint
4.Utasi Brendon
5.Hegedűs Marcell Károly
6.Tóth Félix
7.Hajnal Viktor
8.Iványi Zente Zsombor
Edző: Kertész Balázs
1.Jeney Johanna ZsófiaAsztalitenisz  Kecskeméti Sportiskola-Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club Kecskeméti Sportiskola – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér
2.Li Xiang
Edző: Szabó Krisztián Zoltán
1.Czeglédi DiánaÚszás BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű Sport Club
2.Gróf Csaba
3.Szilvási-Hazag Alíz
4.Szalontai Roland
Edző: Nagy Zoltán

Amit a Nemzetközi Gyermek Játékokról (International Children’s Games) tudni érdemes:

  • A Nemzetközi Gyermek Játékok 1968 óta rendez meg, az eddigi játékokon 112 ország 518 városából több mint 46.000 gyermek vett részt.
  • A kezdetben néhány város részvételével rendezett sporteseménynek Európa, Ázsia, Ausztrália és Észak-Amerika is otthont adott már.
  • Célja a 12–15 év közötti korosztály számára egy olyan sokrétű eseményen történő részvétel biztosítása, amely a sportversenyek mellett kulturális programokon keresztül is igyekszik népszerűsíteni az olimpiai eszmét, az egymás iránti toleranciát, a nemzetek közötti megértést.
  • A rendezvényt elismeri és támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is, amely szellemiségében és külsőségeiben megegyezik a felnőttek nagy világversenyeivel.
  • Kecskemét csapata testvérvárosunk, Coventry meghívásának köszönhetően első ízben 2005-ben vehetett részt a játékokon, majd azóta is - egy év kihagyással - folyamatosan jelen van a rendezvényen, fiatal sportolóink évről évre jobb eredményeket érnek el.
  • 2023. július 5-10. között a Koreai Köztársaságban, Daegu városban kerül lebonyolításra az 55. Nemzetközi Gyermek Játékok program, melyen öt kontinens 67 városa képviselteti magát. (Magyarországról Kecskemét mellett Sopron és Szombathely)
  • Kecskemétet az idei évben négy úszó, négy atléta, két asztaliteniszező és a nyolc főből álló fiú labdarúgó csapat képviseli.
  • A csapat a Budapest – Szöul – Budapest útvonalon 2023. július 3-án indult és július 10-én érkezik vissza.
  • Az eddigi eredmények alapján Kecskemét (15 aranyérem, 9 ezüstérem, 8 bronzérem) a játékok legeredményesebb csapatai közé tartozik.