Címke: sport
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.12.14

A korcsolyaoktatástól a jégkorongbajnoki címig

A Covid-járvány után újraindult a testnevelési órák keretében a korcsolyaoktatás az általános iskolákban. Az Arany János, a Móra Ferenc és a Lánchíd Utcai Általános Iskolák tanulóit szerda kivételével minden délelőtt 9 órától 12 óráig fogadják a szabadidőközpontban felállított jégcsarnokban a Kecskeméti Sportiskola jégkorongszakosztályának edzői. Szerdai napon az óvodások vannak a jégen.
2023.08.15

Kecskeméten edzőtáboroztak a jamaicai atléták

Kecskeméten tartotta edzőtáborát a világbajnokságra készülő jamaicai atléták csapata. A 35 sportoló a hétvégén kezdődő atlétikai világbajnokságra készült a városban. Az augusztus 27-ig tartó budapesti világversenyen 202 csapat több mint 2100 atlétája szerepel majd.
2023.08.01

Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupája megnyitó

Látványos megnyitó fogadta a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupájának résztvevőit tegnap (hétfő) este. 8 országból 155 gyermekotthonban nevelkedő fiatal labdarúgó érkezett Kecskemétre.
2023.07.08

Elrajtolt a 11. Jótifuti

Szombaton reggel elstartolt a 11. Trizoli Jótifuti. A fogyatékkal élők megsegítéséért szervezett eseményen most is rengetegen gyűltek össze. A közös sportolás célja a figyelemfelhívás. Az 57 kilométeres távot – esetlegesen résztávot – Kiskőrösig futva vagy gurulva is teljesíthetik a résztvevők, fogyatékkal élő társaik oldalán.
2023.06.27

Sport a művészetben tehetséggondozó program

Az idei tanévben zajlott A Kecskeméti Kodály Iskoláért Alapítvány székhelyén a Sport a művészetben elnevezésű, tehetséggondozó program. A Sport a művészetben című komplex tehetséggondozó program a Művészeti utazás a természetben című projektet folytató program. Résztvevői az intézménybe járó 9-10 éves tanulók. A program célja, hogy a tanulók életkori sajátosságaihoz és érdeklődési területéhez illeszkedő alkotások és sportolók bemutatása által fejlessze anyanyelvi, művészeti és szociális kompetenciáikat, érzékenyítse őket az egészséges életmód kialakítására.
2023.06.16

MCC pódiumbeszélgetés: a sportsikerekhez a belső motivációt kell elsősorban megtalálni

A sikeres sportteljesítményhez elsősorban a belső, személyes motivációt kell megtalálni, de a környezet is kulcsfontosságú ahhoz, hogy ez a motiváció kibontakozhasson – hangzott el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kecskeméti pódiumbeszélgetésén péntek délután. Az Aranyhomok szálloda tükörtermében megtartott beszélgetésen Ivkovicné Béres Tímea 108-szoros válogatott kosárlabdázó, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője, Szabó Tibor, a KTE Labdarúgó Akadémia vezetője, valamint Sárkány Dominik, az Újpesti TE sportpszichológusa cserélt eszmét a mentális tényezők sportteljesítményben játszott szerepéről.
2023.06.12

BÁCSVÍZ KVSC-s „kirándulás” nyíltvízen

2023. június 10-11-én rendezték a IX. Nyíltvízi Országos Bajnokságot a szegedi Maty-éren. Az idei évben először került fel a versenyprogramba az 1500 méteres táv, melyen a BÁCSVÍZ KVSC fiatal versenyzője Kaczkó Lilien is indult. Első nyíltvízi versenyén tisztesen helyt állt és a 11. helyen csapott a célba.
2023.06.10

Sportkóstolgató a Műkertvárosi Sportcentrumban

A kézilabdával, a jégkoronggal, a floorball-lal, az asztalitenisszel és terápiás kutyákkal is ismerkedhettek a gyerekek szombaton a Műkertvárosi Sportcentrumban rendezett, Sportkóstolgató nevű rendezvényen. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok is megismerjék a régiójukban elérhető sportolási lehetőségeket.
2023.06.01

Sportnap a Guba parkban

Június 3-án, szombaton minden sportszeretőt szeretettel várnak a Guba parkba. Aki szeret sportolni, aki szeretne sportolni, aki szereti nézni… mindenkinek ott a helye! Azért jó, ha sportos öltözetben érkeztek, mert annyit izgalmas program vár rátok, hogy bármelyik pillanatban megjön a kedvetek a mozgáshoz, akkor is, ha csak nézőként szeretett volna jelen lenni.
2023.05.08

Sportfórummal és sportági bemutatókkal ünnepelték a Magyar Sport Napját

Nagyszabású sportfórumot rendezett szombaton a Magyar Sport Napján a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft., a rendezvényen az edzéselméletről a sportdiagnosztikáról és a sportpszichológiáról hangzottak el előadások, valamint a Fair Play szelleméről hallhattak a résztvevők kerekasztal beszélgetést. A sportfórumon sportvezetők, szakemberek, sportolók és szüleik vettek részt. Délután a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. által működtetett két szervezet, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a Kecskeméti Sportiskola sportolóinak a bemutatója vonzotta a különböző sportágak után érdeklődőket.
2023.04.15

Megkezdődött a XII. Fedett Pályás Nyílt Szenior úszó OB

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a hétvégén a BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű Sport Club és a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége szervezésében a Szenior Úszó Egyesületek csapatversenye, valamint a 2023. évi fedett pályás úszóbajnoki címeinek és helyezéseinek döntője.