2024 első közgyűlése jön csütörtökön

2024. 02. 14., 17:43
Holnap (csütörtök) idén első alkalommal ül össze a kecskeméti közgyűlés. A képviselőkre várhatóan 19 napirendi pont megtárgyalása vár. Az egyik legjelentősebb döntés lesz a helyi buszbérletek díjának radikális csökkentése, amelyet a bizottság már egyhangúlag támogattak az elmúlt napokban.

Várhatóan ezúttal is napirend előtti felszólalásokkal kezdődik meg csütörtökön a kecskeméti közgyűlés idei első ülése. A tavalyi költségvetés módosítása mellet napirendre kerül majd az óvodai létszámok módosítása is, mivel egyes intézményékbe idén is a vártnál többen jelentkeztek.

A képviselők döntenek majd a helyi tömegközlekedés díjainak radikális csökkentéséről is. Mint arról már hírt adtunk, a tanuló illetve nyugdíjas bérletekhez például jelképes összegért, havi 100 forintért lehet majd hozzájutni.

A közgyűlés napirendjén szerepel majd egy terjedelmes jelentés a szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálatáról, de szó lesz majd Ciróka Bábszínház valamint a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közötti megállapodásról is.

A közgyűlés munkáját ezúttal is élőben közvetíti a Kecskeméti Televízió reggel 9 órától.