2,2 milliós adománnyal támogatták a gyermekosztályt a jótékony vadászok

2023. 05. 18., 15:20
Újabb adománnyal gazdagodott a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásának köszönhetően. A mintegy 2,2 milliós adományból párásító és oxigén analizátor készüléket vásárolhattak az osztály számára.
A galéria 25 képet tartalmaz

Negyedik alkalommal segítik jelentős adománnyal a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályát a jótékony vadászok. Ezúttal 2,2 millió forintos felajánlásuknak köszönhetően vásárolhattak egy speciális köhögtető berendezést.

Az ünnepélyes adományátadáson Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője mesélt a kezdeményezés történetéről. Elmondta, 2013-ban szervezte meg az első jótékonysági vadászatot Fejér megyében, majd 2019-ben vált országossá az esemény. Tavaly összesen 46,5 millió forintot gyűjtöttek össze a vadászok összefogásával, ebből az összegből 21 kórházat támogattak.

– Segítünk és irányt mutatunk – fogalmazott Fejes László, aki szeretné a magán mecenatúra fontosságára irányítani a figyelmet. Köszönetet mondott Seres Róbert vármegyei fővadásznak a szervezésért, és megköszönte dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnökének támogatását, aki helyi nagykövetük lett.

Fejes László forradalmi megyeként emlegette Bács-Kiskunt, ahol mindig előrukkolnak valami újdonsággal. Tavaly például Nemesnádudvaron a női vadászok is rendeztek jótékonysági vadászatot, itt a vezetőtől a hajtóig csak hölgyek vettek részt.

Dr. Tálosi Gyula, a gyermekosztály osztályvezetője mutatta be az adományból vásárolt készüléket, aminek megvásárlására három éve vártak. A párásító és oxigén analizátor berendezés mesterségesen köhögteti a beteg gyerekeket, ezzel segítve a légutakban felgyülemlett váladék kiürülését. Emellett légzéstornára is alkalmas, tágítja a tüdőt.

Dr. Gondos Miklós, a kórház főigazgatója, aki 1996 óta vadászik szabadidejében, köszönetet mondott a jótékonysági vadászoknak, és ígéretet tett arra, hogy a következő eseményükön még többen vesznek részt az intézmény munkatársai közül. Oklevéllel köszönte meg a szervezet támogatását, Fejes László pedig egy adományozó dokumentumot nyújtott át, és megígérte, jövőre még nagyobb összeggel igyekeznek támogatni a kecskeméti gyermekosztályt.