350 kilós klímarendszert emeltek be a Cifrapalotába

2023. 10. 29., 10:39
Daruval emelték be a 350 kilós klímarendszert a Cifrapalota második emeleti tetőteraszára szombat hajnalban. A berendezés hőszivattyú elven, energiahatékonyan fogja hűteni-fűteni a kiállítóteret, nem rongálva a műtárgyakat. A kivitelezést a Bács Klíma Kft. és a Best Cool Klíma Kft. végezte.
Fotó: Csonka Tímea
A galéria 30 képet tartalmaz

Szombat hajnali 6 órakor csomagolták ki a speciális klímaberendezést a Cifrapalota Klapka utca felőli oldalán. Nem sokkal később egy daru érkezett a területre, melyet stabil helyzetbe állítottak a szakemberek. Óvatosan, lassan kezdték el felemelni a 350 kilós hűtő-fűtőrendszert, melyet a Cifrapalota második emeleti tetőteraszára helyeztek el.

Eddig a második emeleten nem volt semmilyen hűtés, ezzel pedig így lesz egy alternatív fűtési lehetőség is. A mai energiaárak és a mai energiahelyzet miatt elengedhetetlen, hogy legyen választási lehetőség, hogy akár elektromos árammal, vagy hőszivattyú elven tudjunk fűteni
— mondta Pajkó József, a Best Cool Klíma Kft. ügyvezetője.

Ez nem csupán az ott dolgozók és a vendégek komfortja szempontjából hasznos, ennek a speciális berendezésnek köszönhetően úgy lehet fűteni és hűteni a Cifrapalota második emeletét, hogy nem rongálódnak a műtárgyak a páratartalom miatt sem. Ez egy központi kültéri berendezés, ami azt jelenti, hogy egy nagy gépre sok kis beltéri egység csatlakozik.

-Most a kültéri egységet beemeljük a Cifrapalotába daru segítségével. Ezt követően pedig jövő héten folytatódnak a beltéri munkálatok. Azt tervezzük, hogy a munkálatok 3-5 hét alatt lezajlanak -folytatta az ügyvezető.

Mivel a munkálatok felénél tartanak a szakemberek, ezért 2-3 hét múlva el is tudják indítani a berendezést. A kivitelezést a Bács Klíma Kft. és a Best Cool Klíma Kft. végezte.