Címke: Cifrapalota
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2024.03.23

Teltházzal, óriási sikerrel zajlott a harmadik Cifra Borséta

Teltházzal, azaz a kiállítókkal együtt több mint 400 résztvevővel, óriási sikerrel zajlott le a harmadik alkalommal megrendezett Cifra Borséta péntek este a kecskeméti Cifrapalotában. A szecessziós palota csodálatos környezetet teremtett a kóstolónak, melyen az ország vezető pincészeteinek borait kóstolhatták végig a borszeretők, és a pezsgők között is szép tételeket találhattak a minőségi italok kedvelői. Két pohár között finom borkorcsolyák lendítették tovább az embert a következő kóstolás felé, és aki művészeti élményre vágyott, a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé képeit is megtekinthette a földszinti kiállítóteremben.
2024.03.15

1400 alkotás érkezett az ünnepi rajzversenyre

A hagyományok szerint március 15-én adták át az Alapítvány a ’48-as Hősökért, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya rajzpályázatának díjait. Idén 1400 alkotás érkezett a pályázati felhívásra, ezek közül mintegy százat értékelt a zsűri különdíjjal és helyezésekkel.
2024.03.10

Prófécia - megnyílt a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

Március 9-én a Cifrapalotában megnyílt a 12. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé. A legnagyobb és legjelentősebb Kárpát-medencei kiállítási sorozatban eddig összesen közel 1500 keresztény tematikájú kortárs alkotás került a falakra, és közel 600 darabot számláló, egyedülálló múzeumi gyűjtemény jött létre a sorozat eredményeként.
2024.03.09

Szombaton nyílik a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

A Prófécia a választott témája a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálénak, amely március 9-én, szombaton nyílik meg Kecskeméten, a Cifrapalotában. A 2023 novemberében közzétett felhívásra ezúttal 232 művész 232 alkotást, illetve sorozatot adott be, amiből zsűri összesen 137 alkotó 137 művét, sorozatát javasolta kiállítani és a katalógusban megjelentetni.
2024.03.04

Szombaton nyílik a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

A Prófécia a választott témája a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálénak, amely március 9-én, szombaton nyílik meg a Cifrapalotában. A 2023 novemberében közzétett felhívásra ezúttal 232 művész 232 alkotást, illetve sorozatot adott be, amiből zsűri összesen 137 alkotó 137 művét, sorozatát javasolta kiállítani és a katalógusban megjelentetni.
2024.03.01

Folytatódhat a főtér revitalizációja

A külső városrészek fejlesztése mellett nem állhat meg a városközpont, közelebbről a főtér revitalizációja sem. Boros Pál építész jóvoltából nemrég áttekintés készült a még felújításra váró jelentősebb épületekről, a következő hónapokban pedig megkezdődhet a tervek, és esetenként a funkcióbővítés részletesebb kidolgozása a KIK-FOR bevonásával. A megvalósítás az elkövetkező években történhet meg önkormányzati, állami és uniós források igénybevételével, az egyházak közreműködésével, továbbá a minőségi szemléletet képviselő privát partnerek bevonásával. A nagyszabású tervekről Öveges Lászlóval, Kecskemét főépítészével beszélgettünk.
2024.02.25

Óriási volt az érdeklőkés a szecessziós városnéző sétára

Megtöltötték a Városháza dísztermét szombaton a szecessziós városnéző séta résztvevői. Az ifj. Gyergyádesz László művészettörténész által vezetett séta itt, a felújított díszteremben vette kezdetét egy rövid előadással, majd a Sajtópalota, az egykori katolikus bérház helyén álló Lordok háza, az Ifjúsági Otthon és a mellette álló izraelita bérház, a Luther-palota, az Újkollégium, a Cifrapalota, végül a városi vagy úri kaszinó épülete adták a séta állomásait. Mindenhol olyan érdekességeket tudhattunk meg az épületekről és általában Kecskemét történetéről, amelyek a helybéliek többsége számára is újdonságot jelenthettek.