40 éves a Kecskeméti EGYMI Juhar utcai tagintézménye

2023. 10. 06., 14:09
40 éves évfordulóját ünnepli a Kecskeméti EGYMI Juhar utcai tagintézménye. Az évfordulóról szakmai konferenciával emlékezett meg az intézmény, amelyre más városokból is érkeztek szakemberek.
Fotó: Kiss-Berta Beáta
A galéria 13 képet tartalmaz

A Juhar utcai tagintézmény diákjainak műsorával kezdődött a születésnapi konferencia a Kecskeméti EGYMI Juhar utcai tagintézményében, amely a 40. évfordulóját ünnepli idén.

A Juhar utcai tagintézmény pedagóguskórusának műsora után elsőként Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében rámutatott arra, hogy az itt dolgozó kollegák mindig kiemelt figyelmet fordítottak és fordítanak a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók fejlesztésére, képességeik kibontakoztatására, a tehetséggondozásra.

Ezután dr. Benczéné Csorba Margit, az EGYMI Országos Egyesület elnökségi tagja, majd Homoki Márta, a kecskeméti EGYMI intézményvezetője üdvözölte az évfordulót. Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő beszédében kiemelte: a városvezetés továbbra is támogatja az intézményt és a gyermekek fejlesztését.

– A Juhar utcai tagintézmény az elmúlt évek során sokat fejlődött, változott. Az eredeti épület modernizálása mellett új oktatási módszerek is bevezetésre kerültek. Mindig nagy hangsúlyt fektettek a pedagógusok továbbképzésére a legfrissebb oktatási trendek követésére, ennek köszönhetően mindig a legmagasabb szintű oktatást nyújtották - fogalmazott Nemcsik Mátyás.

Beszédét követően Nemcsik Mátyás ajándékkal köszönte meg a Juhar utcai tagintézmény vezetőjének munkáját. Az elmúlt 40 év legemlékezetesebb momentumait Tóth Marianna, idézte fel az ünnepségen. Megköszönte a méltatásokat, és beszélt az iskola célkitűzéseiről is.

Az ünnepségen elhangzott, az elmúlt 40 évben az intézmény dolgozói mindig inspiráló és biztonságos környezetet teremtettek a sajátos nevelési igényű diákok számára. Gyógypedagógiai tevékenységük egyik legfontosabb célja pedig az, hogy diákjaik beilleszkedjenek a társadalomba.