50 éves a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola

2023. 03. 14., 14:04
Hármas évfordulót ünnepelt ma (kedden) a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az iskola névadásának 50., az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175., és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját is megünnepelték. A rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester bejelentette, hogy újabb Petőfi szobor állítására készül Kecskemét.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 42 képet tartalmaz

A Himnusszal indult ma délelőtt a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda ünnepsége. Az intézmény három jeles alkalmat is ünnepelt: az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175., Petőfi Sándor születésének 200. és az iskola névadásának 50. évfordulóját. Az ünnepségen részt vett dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Engert Jakabné alpolgármester, megjelentek jelenlegi intézményvezetők, pedagógusok és diákok is.  A jelenlévőket elsőként dr. Szabó Ildikó intézményvezető, majd Kecskemét polgármestere köszöntötte, aki kiemelte: Petőfi Sándor legfőképpen hazaszeretetével lehet példa a mai fiatalok számára.

— Petőfi a haza virágának tartotta az ifjúságot. Ezt a virágot egy közösségnek, egy iskolának gondoznia kell. A virágoktól szép a kertünk és a virágokból lesz a termés a gondoskodás, a féltő ápolás és törődés eredményeként. 
— mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A városvezető ismertette: újabb Petőfi-szobor állítására készül Kecskemét, és bemutatta az új, Petőfit ábrázoló köztéri szobor tervrajzait. A polgármester arra kérte az intézmény diákjait és pedagógusait, hogy véleményezzék a terveket, hiszen, mint mondta: „Ha közösséget teremtünk, azt úgy tegyük, hogy azok is a teremtés részesei legyenek, akik minden nap látják, gondozzák majd az alkotást.

— Az új köztéri alkotást a tervek szerint jövő év március 15-én, nagyszabású ünnepség keretében avatják majd fel az evangélikus templom előtti téren 
— jelentette be a polgármester.

Az ünnepség az intézmény 5. osztályos tanulóinak tanulságos, megható műsorával folytatódott, majd Petőfiről beszélt a jelenlévőknek Székelyné Kőrösi Ilona, történész, etnográfus, végül felavatták Petőfi Sándor mellszobrát az intézmény aulájában.