Címke: Engert Jakabné alpolgármester
Keresés
Dátum választó
Rendezés
49 találat
2024.03.27

95. születésnapján köszöntötték Börönte Mihályt

Családja körében ünnepelte 95. születésnapját a kecskeméti Börönte Mihály, akit Engert Jakabné alpolgármester is köszöntött a jeles évforduló alkalmából. Misi bácsi ugyan már nehezen mozdul ki otthonából, de szellemileg friss. Minden nap újságot olvas, sőt a híreket is követi a televízióban.
2024.03.01

41 fiatal kap lakhatási támogatást Kecskeméten

A Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány csütörtöki döntése alapján 50 kérelmezőből 41 fog kapni lakhatási támogatást Kecskeméten. A közgyűlés még decemberben döntött arról, hogy támogatja a helyben munkát vállaló fiatalok havi albérleti díjának 50 százalékát, pályázat útján, legfeljebb 50 ezer forint vissza nem térítendő támogatás formájában. Az önkormányzat elégedett az első akció eredményével és azt ígéri lesz folytatása.
2023.12.06

Művészettel, szeretettel: Nagy sikere volt első jótékonysági kiállításunknak

Mintegy száz alkotásból állította össze a Kecskeméti Médiacentrum első adventi jótékonysági kiállítását, amelynek megnyitóját szerdán délután rendezték meg a televízió szerkesztősége alatt, az egykori Pagony könyvesbolt helyén. Sokan ellátogattak az ünnepségre, amelyen számos kiállított mű gazdára is talált. A tárlat teljes bevételét kecskeméti árva gyerekek kapják meg a Városi Szociális Közalapítványon keresztül.
2023.10.21

Átadták a Kecskeméti Idősekért Díjakat

Nóta és operett műsorral köszönte meg az önkormányzat szombaton Kecskemét időseinek, a városért végzett több évtizedes munkájukat. A rendezvényen Engert Jakabné alpolgármester azt mondta, a város nyugdíjasai hídemberek, akik átadják nap mint nap azokat az értékeket, hagyományokat és tudást, amellyel jövőnket is betudjuk biztosítani. A Hírös Agóra színháztermében tartott ünnepség keretében adták át a Kecskeméti Idősekét Díjakat is.
2023.08.02

Szolgálati lakással és praxiskezdő támogatással várják a háziorvosokat Kecskeméten

Jelenleg három felnőtt és egy gyermekorvosi praxis betöltetlen Kecskeméten, ősszel pedig Kadafalván megüresedik egy újabb háziorvosi álláshely. A helyettesítés folyamatos, a város pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb új szakemberek kezdjék meg a munkát. A jelentkező orvosok a szolgálati lakás mellett többek között 1 millió forint praxiskezdési támogatást és komplexen felszerelt rendelőt is kapnak. A részletekről Engert Jakabné alpolgármesterrel beszélgettünk.
2023.03.14

50 éves a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola

Hármas évfordulót ünnepelt ma (kedden) a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az iskola névadásának 50., az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175., és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját is megünnepelték. A rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester bejelentette, hogy újabb Petőfi szobor állítására készül Kecskemét.
2023.02.16

Vita a belvárosi óvodák átszervezéséről

Közel két órán át vitatkoztak a képviselők a mai közgyűlésen két belvárosi óvoda átszervezéséről, amelyet a gyermeklétszám csökkenése illetve az intézmény egységeknek otthont adó épületek műszaki állapota indokolt. A Csongrádi Utcai Óvoda kiköltöztetése ügyében végül konszenzus jött létre és azt az ellenzék is támogatta. A Szent Miklós utcai óvodával kapcsolatos tervet, amely szerint az ovi vállalkozói formában a Montessori módszert alkalmazva működik tovább, csak a kormánypárti képviselők támogatták.
2023.02.14

Kisebb az igény a belvárosi ovikra – átszervezik az ellátást

A Csongrádi utcai óvoda épületének rossz állapota valamint a beíratott gyermekek csökkenő száma miatt megszűnik az óvodai ellátás a Csongrádi utcában, és a Mátis Kálmán utcai óvodaépületben kapnak helyet a gyerekek és a pedagógusok. A Szent Miklós utcai óvoda magánóvodaként üzemelhet tovább. Mindkét érintett épületet fel kellene újítani, ám ezekre nincs uniós pályázati forrás, ráadásul a belvárosi óvodákba egyre kevesebb a jelentkező. Az óvodai csoportok számának bővítése – az igényeknek megfelelően – a külsőbb városrészekre koncentrálódik.
2022.11.30

Hat év alatt 4 fejlesztés és 799 program valósul meg Kecskeméten

Részletes beszámolót adott eddigi, több mint hat éves tevékenységéről és eredményeiről ma (szerda) a Városházán a „KözösségÉpítő Kecskemét” projekt. A Városi Szociális Közalapítvány által koordinált programban 750 millió forintos uniós forrás érkezett a megyeszékhelyre. Az összeg nagyobb részét fejlesztésekre fordították, de a helyi civilszervezetekhez is jutott 250 millió forint, amelyből közel 800 program valósul, valósult meg.