Címke: dr. Bábel Balázs
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.03.14

50 éves a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola

Hármas évfordulót ünnepelt ma (kedden) a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az iskola névadásának 50., az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175., és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját is megünnepelték. A rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester bejelentette, hogy újabb Petőfi szobor állítására készül Kecskemét.
2023.03.07

Felfüggesztett egy papot dr. Bábel Balázs kiskorú személy ellen elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye március 6-án egy közleményt juttatott el a Magyar Kurír szerkesztőségéhez. A közlemény szerint Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek egy bejelentés alapján azonnal felfüggesztett egy lelkipásztort kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt. Megdöbbenésüket és együttérzésüket fejezték ki az eset kapcsán.
2023.02.25

Fazekas József piarista atya emlékére avattak márványtáblát

Ünnepélyes keretek között szentelték fel Fazekas József piarista atya botanikus márványtábláját szombaton délben a Wojtyla Ház előkertjében. Fazekas József piarista atya, botanikus, gimnáziumi tanár jóvoltából született meg a Piarista Rendház udvarán az a kert, amely a rendházon túl egész Kecskemét díszéül is szolgál.
2022.12.14

Legyen béke! – Decemberi érseki interjú dr. Bábel Balázzsal

Karácsonykor Jézus Krisztus világra jöttét ünnepli a keresztény világ, egyúttal rendszerint évértékelésre is sor kerül. E köré csoportosultak a decemberi érseki interjú kérdései, melyeket Farkas P. József újságíró tett fel dr. Bábel Balázsnak, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye főpásztorának.