Címke: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5846 találat
2024.04.13

Brian Kobilka Nobel-díjas tudós járt ma Kecskeméten

A 2012-ben Nobel-díjat kapott Brian Kobilka amerikai fiziológus látogatott ma (szombaton) Kecskemétre. A tudós elsőként a Kecskeméti Református Gimnáziumban fogadták, ahol megtekintett egy laboratóriumi gyakorlatot, majd a díszteremben válaszolt a diákok kérdéseire. Brian Kobilkát ezt követően a Városházán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester fogadta, és közös sajtótájékoztatót tartottak. A városvezető új ösztöndíjprogramot jelentett be, amelynek célja, hogy a fiatalok orvosi tevékenységüket itt a városban végezzék, vagyis jöjjenek vissza tanulmányaik befejeztével.
2024.03.24

Gyermekzsibongóval nyílt meg a KölyökDomb játszótér

Gyermekzsibongót rendeztek a Benkó Zoltán Szabadidőközpont KölyökDomb játszóterén szombat délután, mely során hivatalosan is átadták a családok számára az új, speciális élménypark I. ütemét. A Hírös Sport Nonprofit Kft., a Rotary Club Kecskemét Egyesület és az Élethinta Közhasznú Alapítvány kezdeményezésének köszönhetően az ép, valamint a mozgásukban korlátozott gyermekek együtt tudnak mostantól játszani, ezáltal segítik a fogyatékosságokkal élők beilleszkedését és elfogadását.
2024.03.22

Kacsamell és kumkvat került a tányérra a gasztronómiai versenyen

Fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ma (péntek) gasztronómiai versenyt a Kecskeméti SzC Széchenyi István Technikum. Három kategóriában 9, köztük egy Németországból érkezett csapat indult a megmérettetésen. A szakácsoknak, a cukrászoknak és a pincéreknek előre egyeztetett feladatokat kellett teljesíteniük.
2024.03.21

Megújulnak Kecskemét szökőkútjai

Két kiemelt szökőkútja is megújul Kecskemétnek. Erről Szemereyné Pataki Klaudia beszélt a Rádió1 Gongnak adott interjújában. A polgármester kiemelte, a Luca kútja már megújult, most pedig a Hírös Forrás, valamint környezete következik.
2024.03.15

Szemereyné Pataki Klaudia: napjainkban is szükségünk van Petőfi szellemiségére és az abban lakozó erőre

– Mi, itt Kecskeméten hiszünk a közösség felszabadító és alkotó erejében. Hiszünk, mert tudjuk, tapasztaljuk, hogy micsoda teremtő erő lakozik benne - mondta Szemereyné Pataki Klaudia a Katona József Könyvtár előtti téren Lakatos Pál Munkácsy-díjas képzőművész Jel című szobrának leleplezésénél, mely a nemzeti ünnep alkalmából rendezett városi ünnepségsorozat első állomása volt. A polgármester beszédében kérte: „Nézzünk körül, tekintsünk egy pillanatra vissza csak az elmúlt 10 évünkre.”
2024.02.13

Kecskemét ismét kiállította civil tehetségeit

Az elmúlt évek sikerei után a Városi Civil Kerekasztal idén is megrendezte a civil szervezetek nagyszabású bemutatkozását. A „Kecskemét is kiállítja” című városi kulturális gálaestet harmadik alkalommal szervezték meg a Hírös Agórában. A díszvendégi felkérést Szilágyi Áron dorombművész, a Kecskeméti Fesztivál Kórus, valamint Csík János és a Mezzo is elfogadta.
2024.02.11

Hatodik alkalommal gyújtottak be a malac alá Katonatelepen

Sültvér, hurka, kolbász, perzselt bőr illata. Katonatelepen minden volt, aminek lennie kell egy disznóvágáson. A sportcentrumnál tartották meg a 6. disznóvágást a helyiek. A Katonatelepi Sportegyesület úgy szervezte meg az eseményt, hogy közben felállították a második kosárpalánkot is, tehát a gyerekek már meccset is játszhattak egymással.
2024.02.09

2023 legeredményesebb kecskeméti sportolóit köszöntötték a Városházán

105 sportolót és 60 edzőt köszöntöttek ma (péntek) délután a Városházán. Ők azok a kiválóságok, akik 2023-ban Kecskemét város színeiben kiemelkedő eredményeket értek el. Az ünnepségen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hangsúlyozta, „A sport hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a város életében. Nem csak az életmód, vagy a testi egészség szempontjából fontos, hanem a közösségépítés, az összetartozás és a pozitív példák terjesztése miatt is.”
2024.02.01

A Közbiztonsági Fórum elé került a banki csalások ügye

Ma tartotta meg soron következő ülését a Kecskeméti Közbiztonsági Fórum. Ezúttal Szemereyné Pataki Klaudia az online és banki csalások ügyét tárta a tagok elé és kérte őket, hogy kiemelten foglalkozzanak a problémával. A megbeszélésen összegezték a leggyakoribb elkövetési módokat, illetve megfogalmazták, hogy a lakosság tájékoztatása kiemelten fontos feladat.
2024.02.01

Felgyulladt a közvilágítás a Domby Lajos utcában

Egy régi probléma oldódott meg szerdán a Domby Lajos utcában, ahol eddig sosem volt közvilágítás. Mivel az állami céghez tartozó utcában csak kicsit később kerülnének ki a kandeláberek, így az önkormányzat saját hatáskörben elrendelte, hogy ideiglenesen napelemmel működő villanyoszlopok szolgáltassák a világítást az ott lakók számára.
2024.01.11

Lezárult a nagy projekt, két kecskeméti óvoda és egy bölcsőde újult meg

Az egyik megújult épületben, a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodájában rendezték csütörtökön meg annak a nagyszabású projektnek a záróeseményét, mely során három kecskeméti köznevelési intézmény is teljesen megújult és korszerűsödött, főként energetikailag. A rendezvényen Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia és a Polgármesteri Hivatal Fejlesztéspolitikai Irodájának vezetője, Balogh Zoltán mondott beszédet.