Címke: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2023.03.21

Ida titkai a Városházán

Nem olyan régen lehulltak a felújítás díszletének fátylai, Városházánk teljes pompájában áll. Ebbe a császári pompába érkezett március 21-én kedden Fábián Janka, a romantikus történelmi regények népszerű írója az érdeklődőkkel megtelt díszterembe. Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterasszony hitvallása, hogy lépésről lépésre készítse elő a megtervezett célt – ahogyan a kecskeméti Városháza szépült, úgy szökött szárba a történelmi regény romantikus magja.
2023.03.14

50 éves a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola

Hármas évfordulót ünnepelt ma (kedden) a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az iskola névadásának 50., az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175., és Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját is megünnepelték. A rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester bejelentette, hogy újabb Petőfi szobor állítására készül Kecskemét.
2023.03.10

Kodály Zoltánné Péczely Sarolta Kecskeméten

A Kodály 140 rendezvénysorozat részeként Kecskemétre látogatott Kodály Zoltánné Péczely Sarolta, a Magyar Kodály Társaság és a Katona József Könyvtár közös szervezésében. A pódiumbeszélgetésben visszaemlékezett a zeneszerzővel közös életükre és a szellemi-tárgyi hagyaték ügyére is. Péczely Saroltát Erdei Péter karnagy kérdezte.
2023.03.08

A magyar nőt ünnepli Máday Norbert kiállítása

Megnyílt a Magyar nő – Két évszázad női portréi című kiállítás ma délután a Cifrapalotában. A Máday Norbert magángyűjteményéből összeállított tárlat a 18. század elejétől a reformkor és a szabadságharc időszakán keresztül egészen a dualizmus koráig tartalmaz többek között hölgy, nemesasszony, parasztasszony képmásokat. Ezenkívül a 20. század elejéről és a két világháború közötti időszakból is kerülnek bemutatásra kiemelkedő darabok. A megnyitó házigazdája Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt.
2023.03.06

Több mint 2,5 milliárd forintból fejleszt a kecskeméti Hőplusz Rendszer Kft.

Ünnepélyes alapkőletételt tartottak ma (hétfőn) Kecskeméten, az egykori tejgyár helyén, ahol a Hőplusz Rendszer Kft. fejlesztésének köszönhetően hamarosan megkezdődik egy új gyártó- és tárolóüzem építése. A 4400 négyzetméteres EPS polisztirolt gyártó és az EPS polisztirol hulladékot újrahasznosító létesítmény magába foglalja majd a gyártó-, illetve tárolócsarnokot, valamint az irodákat is.
2023.03.06

Szemereyné Pataki Klaudia volt Áder János hétfői podcastjának vendége

Kecskemét mintegy 40 százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátását 1990-hez képest - erről beszélt Szemereyné Pataki Klaudia a város polgármestere Áder János Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett adásában. Áder János megjegyezte: a kormány döntése szerint a következő 10 évben minden 20 ezernél nagyobb lélekszámú város belső közlekedésében elektromos buszok váltják fel a dízelmeghajtású buszokat.
2023.02.19

Megújult a Jézus Szíve-templom Hetényegyházán

Véget ért a hetényegyházi Jézus Szíve-templom rekonstrukciójának első üteme. A 2019-ben kezdődött felújítás keretében az épület tetőszerkezete és belső tere szépült meg. A következő ütemben az épület külsejét teszik rendbe. A megújult templombelsőt ma ünnepi szentmise keretében áldotta meg és szentelte fel dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.
2023.02.16

A mentőcsapatok megsegítésére buzdít a polgármester

„Kétszer ad, aki gyorsan ad” – írja közösségi oldalán Szemereyné Pataki Klaudia. A polgármester adakozásra szólít fel a Hírös Rescue Team, valamint az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület javára. A két önkéntes alapon működő szervezet a törökországi földrengés mentési munkálataiban vett részt. December Dr. Salacz László országgyűlési képviselő sietett a Hírös Rescue Team segítségére, melynek köszönhetően tudott most elutazni a csapat a bajba jutottakhoz.
2023.02.16

Vita a belvárosi óvodák átszervezéséről

Közel két órán át vitatkoztak a képviselők a mai közgyűlésen két belvárosi óvoda átszervezéséről, amelyet a gyermeklétszám csökkenése illetve az intézmény egységeknek otthont adó épületek műszaki állapota indokolt. A Csongrádi Utcai Óvoda kiköltöztetése ügyében végül konszenzus jött létre és azt az ellenzék is támogatta. A Szent Miklós utcai óvodával kapcsolatos tervet, amely szerint az ovi vállalkozói formában a Montessori módszert alkalmazva működik tovább, csak a kormánypárti képviselők támogatták.
2022.12.08

Ellenszavazat nélkül fogadták el Kecskemét 2023-as költségvetését

A közgyűlés ellenszavazat nélkül 12 igen és 7 tartózkodás mellett fogadta el Kecskemét jövő évi költségvetését. A 2023-as büdzsé főösszege mintegy 47 milliárd forint, melyen belül a bizonytalan gazdasági körülmények miatt jelentős, közel 3 milliárd forint tartalékot képeztek. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint ebből fordítanak majd bérfejlesztésre, pályázati önerőre, valamint az emelkedő energiaköltségekkel összefüggő feladatokra. Az ellenzék részéről nem érkezett módosító javaslat a jövő évi büdzséhez.