84 éves sértettet rabolt ki az erőszakos, többszörös visszaeső férfi

KÖZLEMÉNY
2024. 07. 08., 11:15
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a háza előtt ellökte a 84 éves sértettet, aki emiatt elejtette a táskáját, amit a vádlott felkapott és azzal elfutott.

A vádirat szerint a helybéli férfi Jánoshalmán, 2024. február 18. napján a kora esti órákban észrevette az éppen hazafelé tartó, 84 éves sértettet. A vádlott elhatározta, hogy megszerzi az idős néni táskáját, ezért követni kezdte. Amikor a sértett a háza elé ért, kivette a táskájából a kulcsot. Ekkor az elkövető erősen meglökte az idős asszonyt, aki ettől megtántorodott és a földre ejtette a táskáját, amit a férfi felkapott és azzal elfutott.

A vádlott a táskából a 3.000 Ft készpénz és az 5.000 Ft értékű mobiltelefont magához vette, míg a táskát – a benne lévő ingóságokkal együtt – egy beépítetlen területen eldobta. Később a táskát és a benne lévő tárgyak egy részét megtalálták, így a rablással okozott kár részben megtérült.

A kiskunhalasi rendőrök a férfit két nap alatt azonosították, elfogták és őrizetbe vették.

A vádlottat rablás miatt korábban már többszörös visszaesőként elítélték, így jelen ügyben már erőszakos többszörös visszaesőként áll majd bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A rendőrség által a helyszíni szemle során készített fényképen a rablás helyszíne látható.

Kecskemét, 2024. július 8. napján

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség