Zoób Kati tárlatvezetése a Nyitott Városháza programsorozatban

2024. 05. 31., 13:29
Zoób Kati maga mutatta be ruhakreációit csütörtökön a Nyitott Városháza programsorozat keretében. Repertoár – Az ellentétek harmóniája című kiállításának utolsó napján a divattervező személyes hangvételű tárlatvezetést tartott a közel harminc éves Katti Zoob divatház különböző kollekcióiról.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 13 képet tartalmaz

Csütörtökön volt Zoób Kati retrospektív kiállításának a finisszázsa, ahol a nemzetközileg is elismert divattervező a kiállított kollekciók majd minden darabjának történetéről, készítésének titkairól elmesélt egy-egy történetet. A Városháza egykori levéltárában rendezett tárlaton lenyűgözve hallgatták az érdeklődők, ahogy Zoób Kati, akár egy húsz évvel ezelőtt készült ruhakölteményről is pontosan el tudja mondani, hogy készült, honnan van a különleges anyaga, vagy éppen ki szabta és varrta azt.

A divattervező nevével fémjelzett divatháznál, nagy figyelmet fordítanak arra, hogy számon legyen tartva nemcsak a kreatív alkotó neve, hanem azoké is, akik a kivitelező munkát végzik. A látogatók olyan kulisszatitkokat is megtudhattak, hogyan kap új életet egy elrongyolódott párnahuzat darabja egy finomkötésű pulóveren, vagy hogyan lehet vizuális harmóniát teremteni egy 1900-as évek eleji bécsi csipkefüggöny darabkája és egy modern anyagú és szabású felső között. A kiállított ruhák mindegyike kézzel készült, és mindegyike alkalmas viselésre.