Világhírű továbbképző központban készültek a kosárlabda akadémisták

2024. 08. 12., 12:50
Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője 2016 decemberében jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a Szerbiában található Yubac Basketball Camppel, vagyis a több mint három évtizedes hagyományokra visszatekintő, nemzetközileg is elismert, magaslati kosárlabda-edzőtáborral. Azóta minden évben a kecskeméti akadémisták egy-egy csoportja edzőik kíséretében részt vett továbbképzésen.

Ebben az évben július 14-e és 21-e között 6 akadémista leány és 11 fiú utazott el a csodálatos környezetben, 1700 méteres magasságban fekvő edzőtáborba. Sportcsarnokban és szabadtéren is sok pálya tartozik a komplexumhoz. A Yubac tábor különlegessége, hogy világhírű kosarasok is rendszeresen edzőtáboroznak itt, gyakran találkozhatnak a fiatalok NBA-s kosarassal is.

Az egyhetes felkészülésre a kecskeméti akadémia edzői, Csomor Flóra és Pásztor Dávid kísérték el a fiatalokat. A tábor nem az üdülésről szólt, nagyon kemények voltak az edzések, de a gyerekek hozzáállására nem volt panasz. Naponta két, illetve három edzés volt, valamint egy elméleti óra is színesítette a programot.

Csomor Flóra szerint összeségében szakember és sportoló számára is előremutató élmény volt a tábor. Értékelése szerint a kecskeméti akadémia leány kosárlabdázói kiemelkedtek a mezőnyből, köszönhető annak is, hogy az elmúlt szezonban nagyon sokat fejlődtek. Két lány, Bodor Dorka és Pelikán Vanessza a kiválasztó programba is bekerült. Pelikán Vanessza lett az MVP a lányoknál. Szerinte nagyon jó lehetősége ez a fiataljainknak, a nyári pihenőidőszakban fejlődhetnek a megszokottól eltérő környezetben.

A fiúkkal Pásztor Dávid edző kapott sanszot. Ebben a szakágban még nagyobb volt a konkurencia. A Yubac táborban a külföldi edzők is aktívan részt vettek a mindennapi munkában, segítettek a fordításban. A képzés angol nyelven folyt. Természetesen egy kis kirándulás is színesítette a programot a közeli Bajina Bašta városába. További infó a táborról: https://www.yubac.rs/about-us/camp-info/