Színes programkavalkád a Széchenyiváros Hetén

2024. 09. 17., 16:20
Az Aradi vértanúk terén megtartott, koszorúzással egybekötött megemlékezéssel vette kezdetét hétfőn az idei Széchenyiváros Hete rendezvény. Az ünnepi hétindító programsorozatban kiemelt szerepet kapott az egyéves Széchenyivárosi Közösségi Ház felköszöntése, valamint a Széchenyivárosért Egyesület díjátadója. A szombatig tartó rendezvény színes programkavalkádja a kedden már kora délelőtt szenior jóga bemutatóval kezdődött.
A galéria 30 képet tartalmaz

A szeptember 21-éig tartó Széchenyiváros Hete esemény kedvezőtlen időjárási körülmények között nyitotta meg kapuit. Szűk körben zajlott a koszorúzás, a Széchenyi István Közösségi Házban pedig átadták a városrész elismeréseit. Boldog Andrea, a Lánchíd Iskola intézményvezetője és Huszár Ildikó Pötyi, a Grapevine tánciskola vezetője vehette át idén a a Széchenyivárosért díjat.

A második napon már napsütésben zajlott a délelőtti program. A jóga bemutatót követően kávékóstolás és workshop várta a közönséget a Széchenyi Városi Közösségi Házban.

Délután 15.00 órakor indult el a Mesélő házak séta a Széchenyivárosban a Zöld Vitalitás Cédruskör szervezésében, ezzel párthuzamosan a kerttervezéssel kapcsolatban is kínáltak interaktív programot a Széchenyivárosi Közösségi házban.

A Széchenyivárosi Fiókkönyvtár adott helyszínt Csernák Krisztina és Bíró Lili pszichológiai, önismereti előadásának, majd a Kecskeméti Planetárium Játsszunk űrhajósat! gyermekeknek szóló népszerű műsora zárja a napot.

A kicsiknek, nagyoknak és időseknek egyaránt szóló színes programok holnap folytatódnak további kulturális, ismeretterjesztő, művészeti és sporteseményekkel. A szombati záró nap helyszíne a Benkó Zoltán Szabadidőközpont lesz, ahol strandröplapbda bajnokság veszi kezdetét.