Címke: széchenyiváros
Keresés
Dátum választó
Rendezés
206 találat
2024.05.17

Kondiparkot adtak át Széchenyivárosban

Újabb kondiparkot adtak át ma Kecskeméten, ezúttal a Széchenyivárosban, a Stádium utca - Akadémia krt. találkozásánál. A városrész lakóinak sportolást segítő létesítmény eszközeinek helyes használatát személyi edző mutatta be az érdeklődőknek majd a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola diákjai ki is próbálhatták azokat.
2024.03.24

Gyermekzsibongóval nyílt meg a KölyökDomb játszótér

Gyermekzsibongót rendeztek a Benkó Zoltán Szabadidőközpont KölyökDomb játszóterén szombat délután, mely során hivatalosan is átadták a családok számára az új, speciális élménypark I. ütemét. A Hírös Sport Nonprofit Kft., a Rotary Club Kecskemét Egyesület és az Élethinta Közhasznú Alapítvány kezdeményezésének köszönhetően az ép, valamint a mozgásukban korlátozott gyermekek együtt tudnak mostantól játszani, ezáltal segítik a fogyatékosságokkal élők beilleszkedését és elfogadását.
2024.03.21

Újabb edzőparkot és játszóteret kap a Széchenyiváros

Rövidesen kültéri edzőparkot és új játszóteret kap a Széchenyiváros. Az erősödni vágyó középiskolások, felnőttek a Stádium utca 14. számnál található részen tudják használni az eszközt mintegy másfél hónap múlva. A Fürkész játszóteret pedig bővíti a város, újabb kisgyermekeknek való játszóeszközöket helyeznek el a térre, valamint a futókört is rendbe teszik.
2024.02.01

Felgyulladt a közvilágítás a Domby Lajos utcában

Egy régi probléma oldódott meg szerdán a Domby Lajos utcában, ahol eddig sosem volt közvilágítás. Mivel az állami céghez tartozó utcában csak kicsit később kerülnének ki a kandeláberek, így az önkormányzat saját hatáskörben elrendelte, hogy ideiglenesen napelemmel működő villanyoszlopok szolgáltassák a világítást az ott lakók számára.
2024.01.31

Több problémát is megoldanak a Domby Lajos utcánál

A csapadékvíz elvezetésére és a földutak problémáira talált megoldást Szamler László önkormányzati képviselő az önkormányzattal karöltve a Széchenyivárosban. Az Illyés Gyula utcában az útfelület karbantartását és a szikkasztóárkok kibővítését végezték el a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. szakemberei. A közösségi kert mentén megnagyobbított ároknak nagy szerepe lesz a Domby Lajos utcában keletkező csapadékvíz helyben történő elszikkasztásában is.
2023.11.13

Új sétány ékesíti Széchenyivárost

Ismét épült-szépült Kecskemét. Hétfőn délután adták át a Lánchíd sétányt a Széchenyivárosban. A projekt összefogás eredményeként, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola kezdeményezésére, az önkormányzat, a Lendületben Széchenyivárosért Egyesület és két cég támogatásával valósult meg.