Ötödik éve népszerű a Mercedes kurzusa az egyetemen

2024. 09. 20., 14:18
Az idei tanév első szemeszterében is folytatódik a „Made in Kecskemét” elnevezésű kurzus a Neumann János Egyetemen. A szabadon választható tantárgy a Mercedes-Benz-gyár és a GAMF Műszaki és Informatikai Kar együttműködésében jött létre 2020-ban. A hallgatók között nagy népszerűséget élvező előadássorozat a hagyományokhoz híven a kecskeméti Mercedes-gyár igazgatójának nyitóelőadásával vette kezdetét.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 28 képet tartalmaz

Jens Bühler, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. igazgatójának előadásával indult el csütörtökön a „Made in Kecskemét” szabadon választható kurzus a kecskeméti Neumann János Egyetemen. Mint az igazgató a helyszínen a Kecskeméti Médiacentrumnak elmondta, az előadások során a hallgatók megismerhetik a kecskeméti autógyár felépítését, működését, valamint az autógyártás területén alkalmazott legújabb technológiákat.

— Lényegében végig megyünk a teljes értékteremtési lánc összes elemén, az autógyártás folyamatán, kezdve a présüzemtől a karosszéria-üzemen keresztül az összeszerelő- és felületkezelő-üzemekig, de olyan támogató területek is szóba kerülnek és bemutatkoznak, mint a minőségmenedzsment, a logisztika, a pénzügy, valamint egyéb szakterületek
— mondta Jens Bühler, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A félév során a kecskeméti járműgyártó cég igazgatója, különböző szervezeti egységeinek vezetői és munkatársai összesen 12 előadást tartanak, melyekből a hallgatók számára kiderül, hogy mennyire komplex, összetett műfaj az autógyártás.

A „Made in Kecskemét” előadássorozatának nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a hallgatókat a gyári élethez, a gyárban dolgozó kollegákhoz, vezetőkhöz, valamint felsővezetőkhöz, és a jövőben leendő munkavállalóként is köszönthessék őket.

A kecskeméti egyetem és a német járműipari szereplő Magyarországon elsőként hozta létre a duális képzési rendszert. 2020-ban pedig egy olyan stratégiai szerződést kötöttek, mely biztosítja, hogy a kecskeméti egyetem oktatási rendjének része legyen a járműipar alapszerkezetének megismertetése, így indult el idén már 5. alkalommal a Neumann János Egyetem szabadon választható kurzusa, a Made in Kecskemét.

A Neumann János Egyetem és a Mercedes-gyár együttműködését idén májusban újították meg. Dr. Nagy Zoltán az oktatási intézmény elnök-vezérigazgatója elmondta, az eddig is kiterjedt, nem csak oktatási célú, hanem innvációs jellegű együttműködés Jens Bühler gyárigazgató idén januári érkezésével új lendületet kapott.

— Sokkal mélyebb oktatási együttműködés kezd kibontakozni a Mercedessel. Az innovációs munkák területén pedig, egész konkrétan a különböző fejlesztések, technológiafejlesztések területén együttműködések kezdenek kialakulni, ami szerintem egy óriási léptékű fejlődés
— fogalmazott dr. Nagy Zoltán, a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója.

Az elnök-vezérigazgató szerint ennek az egyre gyümölcsözőbb együttműködésnek a Made in Kecskemét kurzus egy fontos állomása.