Archívum

Vandlik János

67 találat
2023.09.09

20. tanévét nyitotta meg a TST Dance Studio

Jubileumi idényt kezdett meg pénteki tanévnyitó ünnepi műsorával Kecskeméten a TST Dance Studio. Az ebben az évben 20 éves hip-hop és break tánciskola városunkban 110 gyerek, fiatal és felnőtt táncossal kezdte meg az új szezont.
2023.07.04

Jól halad a hetényegyházi bekötőút építése

Már a teljes szakaszon szépen kirajzolódik az új hetényegyházi bekötőút nyomvonala. A földmunkák szinte elkészültek, hamarosan kezdődik a beton útalap építése így az aszfaltozás is belátható közelségbe került.
2023.06.08

Bán Mór a Hunyadi-sorozatról: a legmeglepőbb részek a leghitelesebbek

A 94. Ünnepi Könyvhétre megjelent a Hunyadi-saga legfrissebb, immáron 12. kötete. Az új könyv az országnagy és hadvezér Hunyadi János történetének európai jelentőségű másfél esztendejét dolgozza fel az 1451-53-as éveket érintően. Innen már csak az epikus végkifejletre vár a hátralévő két kötet, melyek Konstantinápoly 1453-as ostromát és az 1456-os nándorfehérvári diadalt tárgyalják majd. Az országos sikersorozat kecskeméti szerzőjét, Bán Jánost, alias Bán Mórt a Városháza-napok programsorozat elemeként Kriskó János kérdezte csütörtök este a frissen felújított épület dísztermében.
2023.05.31

Megjelent a Hírös Gazdaság legújabb száma

Megjelent a Hírös Gazdaság új, összevont tavasz-nyári száma. A Kecskeméti Médiacentrum kiadványa a Dunszt Sportcsarnok közelmúltbeli átadása kapcsán – sok egyéb téma mellett – sorra veszi az utóbbi 10 év kecskeméti taós eredményeit is.
2023.04.24

Bántó hangok, nyugtalanító sötétség és elképesztő ízkavalkád a Láthatatlan vacsorán

Milyen sokáig voltál eddig egyhuzamban vaksötétben? (Persze úgy, hogy közben teljesen éber vagy, sőt egy csomóan zsibonganak is körülötted, miközben rád borul a pupillatágító feketeség…) Próbáltál már enni úgy, hogy semmit nem látsz közben? Nos, én kipróbáltam nemrég a vakok és gyengénlátók szövetsége által rendezett „Láthatatlan vacsorán”. Gondoltam, hogy érdekes lesz, de arra nem számítottam, hogy semmihez sem hasonlítható, rendkívül különleges élmény nyitja fel majd a szemem.
interjú
2023.03.27

Bán Mór tizenöt éves munkájának eredménye lesz a Hunyadi-filmsorozat

Kecskemét egyik nagy büszkeségeként Hunyadi-sorozatával országos hírnévre tett szert. Akár érhet a nemzetközi siker is, hiszen az eddig tucatnyi kötetbe rendezett regényciklusból tavaly ősz óta tévéfilmsorozatot készítenek egy kanadai–magyar producergárda közreműködésével. A Kecskeméti Médiacentrum alapítójával, volt főszerkesztőjével, Bán Jánossal – írói nevén Bán Mórral – beszélgettünk a készülő tévéfilmsorozatról, a regényfolyamról és az M5 kulturális csatornánál végzett munkájáról.