Regőczi István Emlékkonferenciát rendeznek Kecskeméten

2024. 09. 24., 15:46
Csütörtökön rendezik meg a Regőczi István emlék-konferenciát a Városháza dísztermében. A többször bebörtönzött, hányatott sorsú atya élete során több templomot és árvaházat építtetett, hogy segítse az árván maradt gyermekeket. A megemlékezést 8 órakor szentmise előzi meg a Nagytemplomban. A konferencia minden érdeklődő számára nyitott lesz.

Regőczi István katolikus pap egész életét az árva gyerekek segítésének szentelte. Több száz hadiárváról gondoskodott, Pesterzsébeten és Vácon gyermekotthont alapított. Raboskodott a kistarcsai internálótáborban, mégis akárhol szolgált, támasza maradt a nehéz sorsú embereknek. Tiszteletére csütörtökön rendezik meg a Regőczi István emlék-konferenciát a Városháza Dísztermében.

Az atyának az volt a legfontosabb, hogy a Szűzanya iránti szeretet, a hazaszeretet mélyüljön el a gyermekeiben. Egyik gondolatában úgy fogalmazott, hogy Mária által jutunk el az Úrjézushoz!
— emelte ki Lévai Jánosné önkormányzati képviselő.

A megemlékezés 8 órakor szentmisével kezdődik a Nagytemplomban, melyet dr. Finta József plébános celebrál. Ezt követően 9 órakor a Városháza Dísztermében kezdődik a Regőczi István emlék-konferencia, melynek során többek között dr. Herczeg Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi titkára mutatja be a Regőczi Alapítvány küldetését, majd Beatrix nővér tart előadást, aki évtizedekig volt Regőczi atya segítője és halála után pedig örökségének továbbvivője.

A megemlékezésen dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes államtitkár A kereszténydemokrácia kihívásai címmel tart majd előadást. A Regőczi atya életútjára emlékező konferencia zárásaként pénteken a szervezők Budapesten megkoszorúzzák Regőczi István atya sírját.

A konferencia programja itt olvasható: