Tanévet nyitott a Gál Ferenc Egyetem kecskeméti központja

2024. 09. 26., 09:54
Tanévet nyitott a Gál Ferenc Egyetem kecskeméti Bolberitz Pál Képző Központja csütörtök reggel a képzés helyszínéül szolgáló Gróf Károlyi Sándor Technikum épületében. Tizenöt hallgató kezdte meg másfél éves képzését egészségfejlesztő mentálhigiénés szakon.
Fotó: Borda Máté
A galéria 8 képet tartalmaz

Dr. Mák Kornél, a Bolberitz Pál Képző Központ intézetvezető egyetemi docense a tanévnyitón kiemelte: az egészségfejlesztés, annak is mentális területe rendkívül fontos napjainkban. Mint mondta, hallgatóiknak olyan képzésben lehet részük, melyben a szaktudás átadása mellett az emberség is kiemelt szerepet kap, hiszen ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ezt a szép hivatást jól tudják majd végezni.

Dr. Mák Kornél és Dr. Beke Szilvia

Dr. Beke Szilvia, a Gál Ferenc Egyetem gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Karának dékánhelyettese (a kecskeméti központ ehhez a karhoz tartozik) köszöntőjében kiemelte az egészség holisztikus, test és lélek egységében gondolkodó felfogásának fontosságát, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy a magyar társadalom egészségügyi állapota javuljon.

Mint emlékeztetett, a várható élettartam hazánkban 4,5 évvel elmarad az Európai Unió átlagától, ahhoz pedig, hogy ez a mutató javuljon, elkötelezett segítő szakemberekre van szükség.
Dr. Pap István

Dr. Pap István történész, teológus is köszöntötte a hallgatókat, reményét fejezve ki, hogy a hasznos tudás átadása mellett a keresztény öröm és derű is sugározni fog majd az oktatásban. Dr. Pap István több tárgyat is tanít majd a hallgatóknak, ahogyan dr. Mák Kornél és dr. Beke Szilvia is részt vesz az oktatásban.

A kecskeméti Bolberitz Pál Képző Központban harmadszor indul el az egészségfejlesztő mentálhigiénés szak. A szakirányú továbbképzésként meghirdetett másfél éves kurzus előfeltétele az egyetemi végzettség. Az órákat minden hónapban három nap alatt adják le összevontan, így a képzés munka mellett is jól elvégezhető.

A Gál Ferenc Egyetem a Szegedi Hittudományi Főiskolából jött létre 2008-ban, fenntartója a Szeged-Csanádi egyházmegye. Az egyetemen jelenleg négy kar működik: az egyetem központja és a Teológiai Kar Szegeden, az Egészség- és Szociális Tudományi Kar Gyulán, a Gazdasági Kar Békéscsabán, a Pedagógiai Kar pedig Szarvason található.