Címke: dr. Mák Kornél
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5 találat
2023.03.17

Összefogás a népességfogyás ellen

Hazánk lakossága a 2022-es népszámlálási adatok szerint 9,6 millió főre csökkent. Aggasztó a népességfogyás a határainkon kívül élő nemzettársaink esetében is. A helyzet javulása érdekében péntek délelőtt megalakult a Szülessen Több Gyermek a Családban Multidiszciplináris Tudományos Társaság Kecskeméten. Ennek részeként tartották meg a Szent-Györgyi Albert Technikumban az első tudományos konferenciát a témában.
2023.02.24

Megrendítő megemlékezés a kommunizmus áldozatairól a Lestár téren

Megrendítő megemlékezést tartottak péntek délelőtt a kommunizmus áldozatairól a Lestár téri kopjafánál, az egykor ÁVH-központként működő, a népnyelv által "kékítő háznak" nevezett épület előtt. A KDNP által szervezett megemlékezésen dr. Latorcai Csaba miniszterhelyettes beszédében párhuzamot vont a kommunizmus és a jelenlegi nyugat-európai balliberális politika között.
2023.02.21

Megalakult az MMA kecskeméti regionális munkacsoportja

Az országban harmadikként Kecskeméten is megalakult a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) regionális központja. A munkacsoport elnöki tisztségét Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója tölti be. A célkitűzések között szerepel az is, hogy teret kapjanak a régió rejtett kincsei.
2023.02.17

Több mint 40 polgárőr, városrendész és rendőr tartott összehangolt akciót Kecskemét körül

Összehangolt járőrözést tartottak pénteken a polgárőr egyesületek, a rendőrség és a Kecskeméti Városrendészet munkatársai Kecskemét külterületein. Az akcióhoz most további két polgárőr egyesület is csatlakozott. Az ellenőrzés célja visszaszorítani a falopásokat és az épülő ingatlanokat érő betöréseket. Az évente több alkalommal megrendezett akció jelentősen javítja a lakosság biztonságérzetét.
2023.02.07

Technikumok Bács-Kiskun Vármegyei Történelemversenye

Immár 5. alkalommal rendezték meg a technikumi és szakgimnáziumi tanulók megyei történelemversenyét a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikumban. A 63 induló csapatból 12 jutott a döntőbe, akik a mai napon mérhették össze tudásukat. A téma Petőfi Sándor volt, megemlékezve a költő születésének évfordulójáról, és csatlakozva a Petőfi 200 emlékévhez.
2023.02.02

Seres Róbert és dr. Mák Kornél a megyei jótékonysági vadászatról

Bács-Kiskun vármegyében idén is megtartották a jótékonysági vadászatot. A találkozási pont a Lakitelek Népfőiskolán volt. A jótékonysági vadászat során befolyt regisztrációs díjakkal és támogatói adományokkal a megyei kórház gyermekosztályát támogatják egy hiánypótló új eszköz beszerzésével. A KTV Kiemelő című műsorának ma esti adásában dr. Mák Kornél, a jótékonysági vadászat megyei nagykövete, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Seres Róbert tájegységi fővadász, az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) stratégiai partnere volt a vendégünk.