450 álláskeresőnek kínáltak munkát a kecskeméti állásbörzén

2024. 09. 27., 12:13
22 kiállító, 80 betölthető állást kínált az érdeklődőknek a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályának mai (péntek) állásbörzéjén. A kiállítók az italgyártástól, a honvédségen és mezőgazdaságon át az autóiparig számos munkakörben ajánlottak elhelyezkedési lehetőségeket a munkanélkülieknek, illetve a pályát módosítani szándékozóknak. A rendezvényhez idén az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa is csatlakozott.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 16 képet tartalmaz

Ismét zsúfolásig megtelt álláskeresőkkel a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Klapka utcai foglalkoztatási osztálya. Pénteken szervezték meg ugyanis a már hagyományosnak mondható állásbörzéjét. A rendezvényt Cseh Tamás, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatalának vezetője nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a munkaerőpiacon dinamikus növekedés figyelhető meg, ezért is fontos az állásbörze. A rendezvényen megjelentek új kiállítók is, mint például az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, vagy éppen a szervező Kormányhivatal is. Az érdeklődők a 2024-ben megjelent Európai Uniós pályázati lehetőségekről is megtudhattak fontos részleteket.

- A GINOP Plusz 4.1.1 Ifjúsági garancia, plusz munkaerő-piaci program a 30 év alatti álláskeresőknek nyújt segítséget szolgáltatásokkal. A GINOP Plusz 3.1.1 a munkaerő kínálat fejlesztése bővítése, a 30-50 év közötti álláskeresőket szólítja meg, a bértámogatással, mobilitási támogatással és a képzésekhez kötődő támogatásokkal
— mondta Tóthné Szappanos Anikó, a Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője.

Idén is nagy érdeklődés volt a Kecskeméti Szakképzési Centrum képzései iránt, hiszen az álláskeresőknek számos lehetőséget kínálnak.

- Olyan álláskeresőknek biztosítunk piacképes képzéseket, amelyeket gyorsan, akár 2 hónap alatt is el lehet végezni és ingyenes számukra. Valamennyi olyan munkáltatói igény alapján lett összeállítva, amelyek itt is vannak. Én azt gondolom, hogyha valakinek az adott pozícióra nincs megfelelő végzettsége, akkor a kormányhivatalon keresztül, a szakképzési centrum fogja biztosítani azt, hogy akár 2 vagy fél év után megfelelő végzettséggel rendelkezzen
— hangsúlyozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója.

Az autóipartól a mezőgazdaságig, nagyon színes palettán számos munkakörben kínáltak álláslehetőséget a pénteki állásbörzén. A rendezvényre 22 kiállító érkezett, akik mintegy 80 munkakörben csaknem 240 főt kerestek.