Címke: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal
Keresés
Dátum választó
Rendezés
27 találat
2023.05.25

Igazolhatóan befolyásolja a munkaerőpiacot a Neumann János Egyetem

A magyarországi Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) kérdőíves megkeresései alapján az Oktatási Hivatal idén is kiadta legfrissebb elemzését a friss diplomások státuszáról, munkaerőpiaci helyzetéről. A 2023 áprilisában lezárt kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kecskeméti Neumann János Egyetemen idén januárban végzett hallgatók 80%-a már munkaviszonnyal rendelkezik.
2023.05.24

Informatikai átállás miatt szünetel a gépjármű-ügyintézés május 30-án

Megújítja a Belügyminisztérium az országos járműnyilvántartást, ezért 2023. május 30-án, kedden a vármegye legtöbb kormányablakában informatikai átállás miatt nem lesz lehetőség a gépjárművekkel kapcsolatos ügyek intézésére. A tervezhető ügyekkel javasolt másik napon felkeresni az ügyfélszolgálatokat.
2023.05.18

Teherautókat és buszokat ellenőriztek Bács-Kiskun közútjain

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség, a közlekedési hatóság és a katasztrófavédelmi hatóság közreműködésével május 8. és 14. között Magyarország egész területén a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végezte.
2023.05.12

Ötszáz munkalehetőséget kínáltak az állásbörzén

Huszonegy cég képviseltette magát az állásbörzén, amit a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztálya rendezett a Klapka utcán. A kiállító munkáltatók több mint 500 munkalehetőséget kínáltak az álláskeresőknek a nehézipartól a vendéglátáson át az autóiparig. A rendezvényen a Kecskeméti Szakképzési Centrum felnőttképzési ajánlatai is megtalálhatóak voltak.
2023.04.26

Engedély nélkül üzemeltetett, autóbusz forgalmi engedélyét vonta vissza a közlekedési hatóság Hetényegyházán

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya 2023. április 22. napján összehangolt ellenőrzési akciót hajtott végre Hetényegyháza belterületén a Járműforgalmi Osztály és a Fogyasztóvédelmi Osztály részvételével, amely egy külföldi úti céllal szervezett autóbuszos személyszállítási tevékenység célzott ellenőrzésére irányult.
2023.04.17

Kecskemét térségében a kormányablakbusz

Szolgálatba álltak a vármegye mobilizált kormányablakai. 2023. április 17. és április 21. között a Kecskeméti járás településein várja ügyfeleit a kormányablakbusz, valamint a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai részére áll majd rendelkezésre. A mobilizált kormányablakok az év során a vármegye valamennyi járásába eljutnak.
2023.01.20

Bács-Kiskun vármegye valamennyi járásában csökken a munkanélküliség

Tavaly novemberben a 15–64 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 706 ezer fő volt az országban, 29 ezerrel több, mint egy éve. 187 ezren voltak munkanélküliek 2022 novemberében, a munkanélküliségi ráta 3,8 százalék volt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. Bács-Kiskun vármegye valamennyi járásában csökken a munkanélküliség a 2022. decemberi adatok szerint.