Grassroots nap a Széktói Stadionban

2024. 09. 27., 13:24
Több mint 120 gyermek focizott önfeledten ma a Széktói Stadionban, ahol Grassroots napot szervezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots osztálya és a Kecskeméti TE. A fesztivál hangulatú torna egyik meglepetése az NBI-es csapatból érkező négy KTE focista volt.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 16 képet tartalmaz

Gyermekek lepték el ma a Széktói Stadion egyik pályáját. A mai napon szervezték meg a nemzetközi Grassroots-hét ünnepléseként, valamint a Magyar Diáksport Napja alkalmából a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots osztálya és a Kecskeméti TE kezdeményezésére a Grassroots napot. Az eseményen 3 iskolából több mint 120 gyermek érkezett, hogy megismerkedjen a focizás szabályaival. 10 állomáson 8 edző tanítgatta a fiatalokat, persze voltak olyanok is, akik már sokat tudtak a sportágról.

A nap első felében stadiontúrán vettek részt a fiatalok, majd elkezdődtek a játékok, valamint egy fenntarthatósági előadás. A fesztivál hangulatú torna egyik meglepetése az NBI-es csapatból érkező négy KTE focista volt, akik szívesen megválaszolták a gyermekek kérdéseit és aláírták a pólókat és kulacsokat. A gyerekek a találkozó végén jegyeket kaptak a szombati KTE mérkőzésre, de gazdára találtak a magyar válogatott által dedikált kártyák és focis könyvek is.