A kibervédelmi biztonság hónapja alkalmából előadást tartottak a könyvtárban

2024. 10. 01., 18:25
IDŐSEN IS BIZTONSÁGBAN címmel tartottak ma (kedden) kiberbiztonsági előadást a kecskeméti Katona József Könyvtárban. Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretein belül megrendezett előadást Tanács László rendőrőrnagy tartotta.

Hétköznapi életünk része az internet és a digitális eszközök használata, ami nagyban megkönnyíti az életünket, ugyanakkor veszélyekkel is jár. Egyre több bűncselekmény történik a kibertérben, emiatt is fontos, hogy minden korosztály tisztában legyen a csalások típusaival.

Október az európai kiberbiztonság hónapja, ezért kedden, az Országos Könyvtári Napok keretében Kecskeméten az idősebb korosztály is betekintést kaphatott arról, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk a digitális térben.

Az online csalásoknak egyre több az áldozata hazánkban is. Az előadást Tanács László rendőrőrnagy tartotta. A programot a Nagyinet Klub szervezte azért, hogy az idősebbek is megismerjék a csalások legjellemzőbb formáit.

Sokan ugyanis telefonon, e-mailen vagy éppen sms-ben kapnak szokatlan ajánlatot, illetve értesítést nyereményátvételről vagy esetleg banki problémáról.