Címke: Országos Könyvtári Napok
Keresés
Dátum választó
Rendezés
202 találat
2023.10.08

Zenés-táncos műsorral indult a könyvtári napok záró napja

Ma (vasárnap) zárul az Országos Könyvtári Napok egy hetes kecskeméti rendezvénysorozata. A programok 10 órakor kezdődtek a Katona József Könyvtár előterében, ahol a FolKvartett együttes zenés-táncos műsora szórakoztatta az érdeklődőket. A délelőtti programok elsősorban a gyermekekhez illetve a családokhoz szóltak, hiszen a legkisebbek megismerkedhettek a mesékben is gyakran szereplő bogarakkal, de volt mondókázó és átadták az intézmény újabb baba-mama szobáját is.
2023.10.05

Petőfi és a reformkori festészet - Ifj. Gyergyádesz László előadása a könyvtárban

Rendhagyó művészettörténeti előadást hallhattak szerda délután az érdeklődők a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. Az Országos Könyvtári Napok keretében tartott előadást ifj. Gyergyádesz László művészettörténész Petőfiről. A téma Petőfi Sándor és a reformkori festészet, valamint Petőfi költészete volt a kortárs képző- és iparművészetben.
2023.10.03

Az idősek számára is fontos a kiberbiztonság

Napjainkban egyre több bűncselekmény történik a kibertérben, emiatt is fontos, hogy minden korosztály tisztában legyen a csalások típusaival. Október az európai kiberbiztonság hónapja, ezért ma az Országos Könyvtári Napok keretében Kecskeméten az idősebb korosztály is betekintést kaphatott arról, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk a digitális térben.