Röplabdaközpontú sportnapot tartottak a Corvin Mátyás Általános Iskolában

2024. 10. 13., 10:45
Ügyességi, gyorsasági és erőfejlesztési feladatok várták a gyerekeket a Corvin Mátyás Általános Iskola szombati sportnapján. Idén a röplabda került a fókuszba, mivel ezt a sportágat nem annyira ismerik a tanulók. Az eseményen véradás is volt, közel 50-en gondolták úgy, hogy vérükkel hozzájárulnak a betegek megsegítéséhez.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 22 képet tartalmaz

Kötélmászás, CrossFit pálya és a hagyományos kidobós is palettán volt a Corvin Mátyás Általános Iskola sportnapján. Mindemellett jóga, foci, futóverseny, különböző erősítő gyakorlatok és elsősegélynyújtó bemutatók is várták a gyerekeket.

Egy tanévben két sportnapot tartanak az iskolában immár 20 éve. Ezúttal a röplabdát helyezték a középpontba.

Nagy Péter, a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya kecskeméti, ráadásul még hunyadivárosi is, ő tartott a felsőseinknek egy érdekfeszítő előadást a közösségi házban. Illetve a meghívásunkra eljött a kecskeméti röplabdacsapatából három fő, valamint egy elsős szülőnk, aki a csapatkapitánya volt ennek a röplabdacsapatnak, így ők négyen bemutatót tartottak a gyerekeknek
— mondta Pászti András, a Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A gyerekek minden állomáson jártak, félóránként váltották a helyszíneket. Természetesen díjazták a legügyesebbeket, de a mozgás volt a legfontosabb. Nem titok, hogy az intézmény csatlakozni szeretne a Magyar Diáksport Szövetség által elindított Aktív Iskola Programhoz, ezért mostantól még nagyobb hangsúlyt kap a sport.

Mi most kezdtük, ez egy ilyen klubtagsági év. Vannak bizonyos feladataink, amiket el kell végeznünk, és akkor már teljes jogú klubtagok lehetünk szeptemberre. Eddig is nagyon sok mindent csináltunk az iskolában, de most ezeket még összeszedettebben, még jobban csináljuk. Még több feladatunk van, különböző fesztiválokat kell szerveznünk. Gyerekek segítenek minden állomáson, segítőcsapatot is kellett alkotnunk a nagyokból, amit ők nagyon éveznek, szívesen segítenek a kicsiknek
— mesélte Budai Adrienn testnevelőtanár, az Aktív Iskola Program koordinátori csapatának tagja.

A cél az, hogy még többet sportoljanak a gyerekek, ezért sportfesztiválokat fognak szervezni a sportnapok mellett, de például olyan napokat is tartanak majd, amikor rollerrel, biciklivel vagy gyalogosan kell bemenni az iskolába.

Szombaton véradást is tartottak, 47-en gondolták úgy, hogy vérükkel hozzájárulnak a betegek megsegítéséhez.