Üzbegisztánról nyílt kiállítása Ujvári Sándor fotóművésznek

2024. 10. 15., 15:29
Szombaton délután a Lakitelek Népfőiskolán nyílt tárlat Ujvári Sándor fotós Üzbegisztánban készült életképeiből. A kiállításmegnyitón Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a megjelenteket.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 15 képet tartalmaz

Üzbegisztánról nyílt kiállítása Ujvári Sándor fotóművésznek szombaton, a Lakitelek Népfőiskolán. Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében elmondta, hogy 4-5 esztendős álom valósult meg ezzel a kiállítással.

Az Országgyűlés alelnöke beszámolt a kiállítás ötletének megszületéséről: a keleti népek felé nyitás jegyében, a türk kultúra népszerűsítése céljával szoboravató ünnepségek, Petőfi Sándort fókuszba helyező műfordítótábor, képzőművészeti tábor is megvalósult az elmúlt évek során. Ebben a sodrásban fogalmazódott meg a szándék, hogy Ujvári Sándor utazzon Üzbegisztánba.

Lezsák Sándor méltatta a fotóművész alkotásait: „A képek pillanatképek, egy olyan fotósnak a gyűjtése, aki megtalálta az emberi arcot, a mosolyt, a szemet. Ezek a szemek élnek, beszédes szemek.” Elmondta, bízik abban, hogy előbb-utóbb hasonló fotótábor is lesz Lakiteleken, ahova a türk rokontudatú népek képviselői jönnek és a Duna-Tisza-közi világot fogják fotózni.