Címke: Lakitelek Népfőiskola
Keresés
Dátum választó
Rendezés
16 találat
2023.07.06

Konferenciát rendeztek a "visztulai csodáról"

A Visztulai csoda című pályázat eredményeit bemutató konferenciát rendeztek ma a Lakitelekei Népfőiskolán. A felhívásra 12 pályamű érkezett be hét egyetem hallgatóitól. A beérkezett tanulmányokat szakmai zsűri értékelte és pontozta. A Lakitelek Népfőiskola és az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért Egyesület rendezésében megvalósuló pályázat szóbeli fordulóján 15 perces előadásban mutatták be a pályázók kutatási eredményeiket.
2023.06.26

Átadták a Kárpátia Rendezvényházat a Hungarikum Ligetben

Átadták szombat délután a Kárpátia Rendezvényházat a Hungarikum Ligetben. Az ezer fő befogadására alkalmas épület sporteseményeknek, táncházaknak, színházi előadásoknak, koncerteknek ad mostantól helyet. Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár az ünnepségen azt mondta, „hiánypótló épületet nyitottak meg, új otthont avattunk a közösségi nagyrendezvények számára".
2023.05.07

Fantasztikus veterán autók vették birtokba Kecskemét főterét

Még egy 1911-es Ford T-modell is leparkolt a Városháza elé ma délelőtt. Rajta kívül még mintegy 40 veterán jármű sorakozott fel a Főtérre. Az esemény a Hírös Veterán Jármű Sportegyesület háromnapos rendezvényének volt a záróakkordja, ugyanis a szervezet idén 10 éves. Ezt a jubileumot ünnepelték meg a Tisza Classic Veterán Járműtúra Találkozóval.
2023.02.02

Seres Róbert és dr. Mák Kornél a megyei jótékonysági vadászatról

Bács-Kiskun vármegyében idén is megtartották a jótékonysági vadászatot. A találkozási pont a Lakitelek Népfőiskolán volt. A jótékonysági vadászat során befolyt regisztrációs díjakkal és támogatói adományokkal a megyei kórház gyermekosztályát támogatják egy hiánypótló új eszköz beszerzésével. A KTV Kiemelő című műsorának ma esti adásában dr. Mák Kornél, a jótékonysági vadászat megyei nagykövete, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Seres Róbert tájegységi fővadász, az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) stratégiai partnere volt a vendégünk.
2022.12.16

Évet zárt a Lakitelek Népfőiskola

Évzárót tartott pénteken a Lakitelek Népfőiskola munkatársainak. A Hungarikum Ligetben Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke értékelte az idei munkát. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendezvényen elmondta: a Lakitelek Népfőiskola most és még hosszú időn keresztül szolgálja azokat a közös célokat, amelyeknek köszönhetően Magyarország Európán belül kisebbségi álláspontot képviselve meg tud maradni.