160 fiatal vett részt az Őszi Ifjúsági Fórumon

2024. 10. 15., 13:39
A Kecskeméti Gyermek – és Ifjúsági Önkormányzat szervezésében, 160 fiatal részvételével zajlott az Őszi Ifjúsági Fórum a mai napon. Az egynapos rendezvény célja, hogy az önkormányzat párbeszédet folytasson az ifjúsággal, hogy jelezhessék a városvezetése felé ötleteiket, véleményeiket. A fórum során különféle érdekes és hasznos foglalkozásokon vettek részt az általános és középiskolás, valamint egyetemista diákok.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 17 képet tartalmaz

Kedd reggel 8.00 órától gyülekeztek a kecskeméti fiatalok a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon előtt, ekkor kezdődött a regisztráció az idei Őszi Ifjúsági Fórumra.  A nemrég felújított tükörteremben megrendezett találkozóra 160 általános és középiskolás, valamint egyetemista diák érkezett, hogy elmondhassák véleményüket és ötleteiket Kecskemét jövőjével kapcsolatban. Az őszi fórum központi témája az egészség, kiemelten a lelki egészség volt.

Az ifjúsági- és diákfórumot általában ősszel és tavasszal szoktuk itt az Ifjúsági Otthonban megrendezni. Itt arról van szó röviden, hogy a KGYIÖK bemutatja az elkövetkezendő évre vonatkozó terveit, koncepcióját és megmutatja az ifjúság koncepcióját is azzal kapcsolatban, hogy milyen javaslattal él a városvezetés és az önkormányzat felé, valamint hogy mi hogyan is tudunk ehhez kapcsolódni, hogyan tudunk partnerek lenni. És nyilván közösségépítő jellege is van
— foglalta össze Gál Zsombor önkormányzati képviselő.

Gál Zsombor álláspontja szerint a fórum tulajdonképpen párbeszédindítónak is mondható, melyet Nemcsik Mátyás képviselő is megerősített köszöntő beszédében.

Ezek az alkalmak, ezek a fórumok évente több alkalommal kerülnek megrendezésre, nem csak az őszi és a tavaszi fórum, hanem egyéb programok is, ahol tudunk veletek találkozni. Jó lehetőséget biztosít arra, hogy egy kicsit megismerjük a gondolkodásotokat, a hétköznapjaitokat, az ötleteiteket és ezeket megpróbáljuk mi is magunkévá tenni és ilyen fejjel gondolkodni, amikor meghozzuk a városvezetői döntéseket. Mindenképpen fontos, hogy egy párbeszédet kialakítsunk egymás között
— mondta beszédében Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő.

Dovicsin Máté, a Kecskeméti Gyermek – és Ifjúsági Önkormányzat elnöke nyitotta meg a fórumot, aki ezt követően levezényelte az ismerkedő jégtörő játékot.

A reggeli regisztráció után minden résztvevő kézhez vehette azt az egyedi tervezésű útlevelet, mely tartalmazta, hogy milyen workshopokkal és előadásokkal készültek a szervezők az Őszi Ifjúsági Fórumra. Ezen ismeretterjesztő programok között szerepelt stresszkezelés, szorongás, tanulási motiválatlanság, élménytanulás-élménypedagógia, az önkormányzat részéről bemutatásra került az ifjúsági koncepció, de terítékre kerültek a gyógynövények is. Az esemény adott helyt az elnök- és alelnökválasztásnak, melynek eredményét a nap folyamán hirdették ki.