Címke: Nemcsik Mátyás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2024.05.21

Nemcsik Mátyás: a kecskeméti gyurcsányista baloldal egy politikai gittegylet

„Teljes káosz uralkodik a kecskeméti gyurcsányista baloldalon.” Így reagált Nemcsik Mátyás Vancsura István bejelentésére, miszerint immáron ő is faképnél hagyja a frakciót, és nem csupán a Szövetség a Hírös Városért Egyesületet hagyja ott, hanem a 3-as számú egyéni választókerület önkormányzati képviselői jelöltségétől is visszalép. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a folyamatosan forgácsolódó és a balhéktól egyáltalán nem mentes egyesület egy politikai gittegylet.
2024.05.11

Átadták a kibővített Fürkész játszóteret

Több százan érkeztek szombaton délután a Fürkész játszótérre, melynek bővítését most adtak át a családoknak. Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő és Gál Zsombor, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület elnöke bontotta le a szalagot, majd egyből birtokukba vették a legkisebbek a játszóelemeket.
2024.05.10

Steigervald Krisztián generációkutató előadása a könyvtárban

Február után újra előadást tartott Kecskeméten Steigervald Krisztián. A neves generációkutató ezúttal is a nemzedékek eltérő gondolkodásmódjáról, az ebből adódó megértési nehézségekről és ezek lehetséges feloldásáról beszélt a Katona József Könyvtár nagytermét megtöltő hallgatóságnak. Előadása humorral átszőtt, de egyúttal komoly kutatói háttérmunkáról tanúskodó, és nem utolsó sorban személyes szülői tapasztalataiból is merítő eszmefuttatás volt egy rendkívül aktuális témában.
2024.05.10

Steigervald Krisztián generációkutató tartott előadást a könyvtárban

Február után újra előadást tartott Kecskeméten Steigervald Krisztián. A neves generációkutató ezúttal is a nemzedékek eltérő gondolkodásmódjáról, az ebből adódó megértési nehézségekről és ezek lehetséges feloldásáról beszélt a Katona József Könyvtár nagytermét megtöltő hallgatóságnak. Előadása humorral átszőtt, de egyúttal komoly kutatói háttérmunkáról tanúskodó, és nem utolsó sorban személyes szülői tapasztalataiból is merítő eszmefuttatás volt egy rendkívül aktuális témában.
2024.04.30

A hatalom megszerzése és a sajtószabadság felszámolása a helyi baloldal célja

„Méltatlanok voltak a vádak a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft-t illetően.” Ezt Nemcsik Mátyás mondta arra reagálva, hogy a Szegedi Ítélőtábla másodfokon teljes egészében elutasította a gyurcsányista baloldal helytartójának, Király Józsefnek a kérelmét, amelyben azt állítja, hogy valós tényeket hamis színben tüntettünk fel és emiatt helyreigazítást szeretett volna kérni. Az önkormányzati képviselő kiemelte, Király célja nem más, mint a sajtószabadság felszámolása, a hatalom és a kasszakulcs megszerzése.
2024.04.19

Nemcsik Mátyás reagált Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra kijelentésére

A határon túli fiatalokba rúgott bele egy nagyot a gyurcsányista baloldal egyik képviselője Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra. Többek között erről is beszélt Nemcsik Mátyás a Kecskeméti Televíziónak a csütörtöki Közgyűlés után. A helyi Fidesz-KDNP képviselője értékelésében hangsúlyozta, „amennyiben ez a Gyurcsány által vezetett baloldal kerülne hatalomra, sem fejlesztésekre, sem beruházásokra nem kerülne sor, csak a saját életük színvonalának növelésére”.
2024.04.19

"Semmi sem drága a kecskeméti baloldalnak a kasszakulcs megszerzéséért"

A közgyűlésen dr. Siposné Bodrozsán Alexandra kecskeméti gyurcsánypárti képviselő rúgott bele egy hatalmasat a városunkba érkező határontúli, magyar fiatalokba - többek között erről is beszélt Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő a Kecskeméti Televíziónak a csütörtöki Közgyűlés után. A helyi Fidesz-KDNP képviselője értékelésében hangsúlyozta, „amennyiben ez a Gyurcsány által vezetett baloldal kerülne hatalomra, sem fejlesztésekre, sem beruházásokra nem kerülne sor, csak a saját életük színvonalának növelésére”.
2024.04.12

Nemcsik Mátyás: „Vancsura ügye a bizonyíték arra, hogy a baloldalnak a kecskemétiek pénze kell”

Vancsura István pénzmosási ügye éppen azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldal a város kasszakulcsát akarja megszerezni – erre figyelmeztetett Nemcsik Mátyás. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy hiába kér hét év börtönt az ügyészség Vancsurára, úgy tűnik, ennek sem lesz semmilyen következménye, mint ahogyan az országos politikában sem szokták felelősségre vonni a baloldali pártok a politikusaikat. Nemcsik Mátyás szerint a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldalnak lépéseket kellene tennie Vancsura István ügyében.
2024.04.06

Vásárral, kóstolókkal, előadásokkal ünnepelt a négy éves Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt

Termelői és kézműves vásárral, kóstolókkal, előadásokkal ünnepelt szombaton az Ifjúsági Otthonban a négy éves Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt. A reggel 9 órától délután 15 óráig tartó vásáron közel 20 kiállító jelent meg, és előadást tartott dr. Dittrich Ernő klímakutató, mérnök. A rendezvény mottója az volt: "Kifogás helyett: légy te a változás!"
2024.04.03

4. születésnapját ünnepli a Zöld Misszió

Az ebből az alkalomból szombatra szervezett programon közelebbről meg lehet ismerni a helyi termelők készítményeit, kóstolni is lehet majd, valamint környezetvédelmi előadásokkal készülnek a szervezők. Ebben a témában volt tegnap vendég a Kecskeméti Televízióban Zubor Melissza, a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt alapítója és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő.